Søger du idéer til boligindretning fransk/nordisk landstil og hvid romantisk stil? Så læs med her på siden. Her finder du boliginspiration fra privaten samt idéer fra butikken. Vi bor selvfølgelig med møbler og brugkunst i den samme romantiske og rustikke landstil, som jeg sælger i butikken smukthjem.dk Jeg håber, at du bliver inspireret.

November, 2023

Julen falder altid tidligt i butikken, men sent i privaten :-) Der er altid mega-travlt i efteråret/vinteren, men jeg har da nået at pynte lidt op til jul. Her er der lidt inspiration fra køkkenet, der i år er pyntet med røde juleting.

December, 2022

Uha, det er ikke meget, jeg har fået taget billeder af i 2022. Der er dog også en del billeder til inspiration både fra mig og kunderne på den nye Shop stilen-side

Vi har haft rygende travlt i firmaet, og når jeg endelig har haft tid til at lave om herhjemme, har jeg glemt at tage billeder af det. 

Men her i december har jeg da nået en opdatering af vores badeværelsesmøbel! 

Badeværelset er det eneste rum, vi mangler at gennemrenovere herhjemme. Udover at være et dyrt rum at lave om, så er det også svært at undvære, da det er husets eneste badeværelse. Så indtil videre bliver det ved de små, men mærkbare forandringer som maling og indretning som spejlemøbler og brugskunst, der giver rummet et friskt pust. 

Der er gamle fliser på vægge og gulv. 

Vores badeværelsesmøbel er en nyere mørk Bali-skænk, der førhen var hvidpatineret med kalkmalingen Natural white. Toppladen har fået ekstra mørk glød af en fortyndet gang Chocolate brown og brun antikvoks, så den hvide vask i porcelæn kommer til sin ret. Det naturlige slid i malingen kan jeg godt lide, så derfor har selve møblet ikke været vokset. 

Den nye farve hedder Moss green, og er en af mine yndlingsfarver fra Vintage Paint. Den er malet på med vores rustikke pensel, der giver et mere groft look. 

Igen er det blevet malet med løs hånd, så noget af det gamle maling får lov at titte frem hist og her.

Januar, 2022

Når julen er pakket ned, og det endnu er lidt tidligt med påskepynt, bliver der lidt tomt. Pynten på vores gamle tårnbuffet skifter efter årstid og humør. Efter julepynten har en gammel ruminddelt kasse fået den centrale plads.

Lige nu er den pyntet med et par lysestager, en vase med en kunstig buket i, et par gamle bibler, en smuk svane og et par kunstige sukkulenter. 

Farver og udtryk skal helst være neutralt herhjemme, ellers "larmer" det for meget. Alt er privateje, og kun kransen og buketten kan fås til salg på webshoppen. 

Søger du en gammel trækasse, har vi forskellige gamle murstensforme, der måske kan bruges til at samle dit yndlingspynt i. 

December, 2021

Inspireret af en kunde har jeg lavet et par "væglamper" af de fede brune sommerfugle til væg med lyskæder bag. Det er da bare blevet så hyggeligt, synes jeg! 

Batteriboksen er fastgjort på bagsiden. Hænger du sommerfuglene på skrå som på billedet i ét hul, er de nemme at tage af og på, når lyskæden skal tændes/slukkes. 

Sommerfuglene, lyskæderbatterier og eventuelt vindseltråd til fastgørelse af batteriboksen fås på webshoppen.

Sommer, 2021

I sommerferien havde jeg én enkelt dag, hvor jeg havde totalt mig-tid. Det ville have været oplagt med afslapning, en ansigtsmaske eller se en veninde - men jeg havde mere brug for jord under neglene og få plantet potter og baljer til på gårdspladsen og terrassen.

Jeg elsker farvekombinationen med det dramatiske sorte, sprøde lysegrønne og lysende hvide.

Normalt er jeg virkelig dårlig til at huske at vande mine blomster - derfor jeg ofte sværger til de naturtro kunstige blomster. Men med alle de skybrud der efterhånden er, så får de sig da en skylle engang imellem :-) 

De flotte kunstige hortensiaer har dog stadig fået lov at blive.

Sommer, 2021

Vi har boet her i Stenlille siden 2006. Haven var fuldstændig tilgroet med træer og buske overalt. Så vi ryddede det meste af grunden og startede forfra med græs og anlægning af stenbede. 

Det har taget lidt tid, men efterhånden er bedene vokset til, så de har fået det vilde look, jeg er vild med. 

Levende hegn i haven

Vores grund er omkranset af et højt hegn, der er lydisolerende. Vi bor meget tæt på den befærdede Sorøvej, så for at få taget lidt af trafikstøjen, blev det løsningen - som ikke umiddelbart er den kønneste. 

De lydisolerende plader blev malet sorte.

Den ellers normalt fremtrædende farve blev valgt, fordi de omkringstående træer og buske skaber skygger - og hegnet dermed nemmere "forsvinder". 

På havesiden har vi opsat rionet på hveranden plade, så klatrende planter med tiden kunne gøre hegnet grønt, levende og mere naturligt. 

Her 11 år efter hegnet blev sat, er planterne vokset godt til, og vi kan nu nyde dette syn fra stuen. 

Clematis, klatrehortensia, efeu, akelejer og høstanemoner lever vildt udenfor, og fjerner fuldstændig fornemmelsen af hegn. Og det sorte i baggrunden fungerer ganske godt som skygge.

Familie-væg

I vores stue har jeg samlet udvalgte familie-billeder og brugt en sort "Family" wallsticker ovenover. Rammerne er en blanding af gamle og nye, der alle er blevet malet med Vintage Paint kalkmaling i farven Natural white, så det hele får et roligt og ensartet udtryk. 

20626659 10155850248676162 1899129755861087483 o

Kontor og krea-rum, april 2020

Mit kontor er oprindeligt en del af den gamle vinkelstue (til venstre). Vi delte stuen op med en væg og isatte et vindue imellem stue og kontor. 

HPIM0774.JPG

Jeg bruger sindssygt mange timer på mit kontor hver dag, og det har været indrettet på mange forskellige måder med gamle og nye møbler. Noget, jeg altid mangler er opbevaringsplads. Jeg har virkelig mange ting, der skal gemmes væk - og andet der gerne må stå fremme. 

Tidligere har alle mine mapper, papirer og krea-ting været opbevaret i to store vitrineskabe i en mellemgang før kontoret. Begge skabe er solgt, og det er en udgået model, der ikke kommer igen. De var jo flotte, men rummet blev også lidt kedeligt, da der kun stod de to skabe. 

IMG 20191118 100634

Begge vores piger er meget glade for at lave krea-ting som perleplader, tegne og male. Så idéen om et krea-rum til dem i mellemgangen opstod, så de kunne være tæt på mig og samtidig have deres eget rum til deres dimser og dutter. Før flød spisebordet nemlig med diverse krea-projekter, og det bliver man hurtigt træt af, når der også skal spises mad indimellem. 

IMG 20200427 115334

Skab, hylder, skrivebord og stole er altsammen fra Ikea. De store kuglelamper er fra min mor. Normalt er jeg mest til factory lamper eller lysekroner. Jeg har ikke arvet ret meget fra hende, men gemte lamperne, da jeg tænkte, vi kunne bruge dem på pigernes værelser engang. Nu hænger de i stedet i forlængelse af hinanden på vores kontorer. Og det er nu lidt hyggeligt, at hun også er med os dér.

Det store skab fik lidt tøsefarver og klistermærker på skufferne, så det ikke blev hvidt i hvidt. Jeg var i gang med lineal og altmuligt, så klistermærkerne kunne sidde med nøjagtig afstand. Så kom den store af pigerne, og ville hjælpe med at sætte dem på, og da det er til dem og deres ting, måtte jeg overgive mig :-) 

IMG 20191128 133425

Skufferne er malet med Vintage Paint Faded rose og Vintage Paint Delightful plum. Bagefter har de fået klar antikvoks

I det ene hjørne har de fået et gammelt Ikea-skab, der også er malet med kalkmaling. Praktisk og sødt til opbevaring af diverse ting og sager. 

IMG 20200427 114632

Det er lidt hyggeligt, når vi alle 3 er på kontoret - de kalder også deres rum for "kontor". 

IMG 20200427 115345

Før havde jeg et stort hæve/sænke skrivebord med en kalkmalet plade. Men i kraft af at mine to vitrineskabe i mellemgangen måtte tømmes for indhold, skulle jeg have et andet skab til opbevaring. Det betød så også, at der ikke længere var plads til det store skrivebord. Jeg har derfor fået et lillebitte ét, og printer og papirbakke står i vindueskarmen nu, så jeg har mest mulig bordplads til alt mit...rod :-) Halvvejs på vinduerne har jeg sat folie op, så det ikke roder udefra. 

IMG 20200427 120234

Det store to-delte vitrineskab blev malet med kalkmaling på toppladen af underdelen for at bryde lidt af det hvide. Tidligere ejer havde sat de store grønne glasgreb på, som jeg havde planlagt at udskifte. Men nu er jeg faktisk blevet lidt glad for dem, da de spiller farvemæssigt sammen med den kunstige hjerteranke på toppen og indeni skabet. 

Vitrineskabet kombinerer på bedste vis mit behov for henholdsvis at skjule indhold, der roder og udstille ting, der gerne må stå fremme. Jeg er ikke til glashylder normalt, og havde købt folie til at dække dem med. Men på en eller anden måde giver glashylderne jo en dejlig lethed til det tunge møbel, så indtil videre får de lov at forblive glas. 

IMG 20200427 114524

Indeni skabet er der lavet et lille familie husalter med billeder, et arvet fotografiapparat fra min onkel og en samlebog fra min mor. En gammel skrivemaskine har også fået plads i skabet. Den elsker pigerne at taste løs på, og da jeg er lidt øm over den, er den nu (forhåbentligt) sikker bag lågen for pilfingre :-) 

IMG 20200427 114545

Havehuset, april 2020

Gennem årene har vores have gennemgået en kæmpe forandring. Haven var fyldt med kæmpetræer og buske overalt, og da vi overtog huset i 2006, blev det meste ryddet. 

Vi lavede et lille overdækket "skur" i forlængelse af terrassen, hvor vores dengang lille datter kunne sove i tørvejr og læ i barnevognen samt et sted at lufttørre vasketøj. 

HPIM0658.JPG

Som mange andre har vi her under Corona-krisen brugt meget af hjemme-tiden på at gøre hus og have hyggeligere. Lige nu ser det nemlig ud til, at vi bliver hjemme i år i sommerferien - vi har simpelthen slet ikke lyst til at rejse ud i verden, som den ser ud lige nu. Så vi forbereder os på, at vi skal tilbringe endnu mere tid hjemme og i haven - og så skal der ske noget nyt. 

Jeg har desværre ikke et frontbillede af det nybyggede "skur", så her er et billede fra i år, da vi havde slebet det ned med rystepudseren, så træværket kunne få en ny omgang træbeskyttelse. 

sdr

Der har gennem årene været mange forskellige møbler derude. Vi har haft bord og stole, en gammel jernseng, slagbænk med bord med mere. Jeg ville gerne have, at det blev et ekstra rum - lidt a la et lille sommerhus eller udestue - det er dog ikke aflukket med dør. 

Det har hele tiden været meningen, at der skulle vinduer i fronten - vi har bare aldrig nået det. I år skulle det være. 

dav

Det giver en del mere læ og giver "skuret" et hyggeligere præg, der opgraderer det til et havehus :-) Nu mangler jeg bare at få besluttet, om der skal sås græs foran havehuset, eller om der skal plantes blomster igen.

IMG 20200422 080714

Vi havde lidt gamle vinduer til overs fra ombygningen af butikken. Ruderne er ridsede, kittet mangler nogle steder - men skidt pyt. Et havehus må gerne være rustikt. 

IMG 20200421 193651

En krans af afklippet klematis pryder hver side af indgangen, og et par spyd lanterner har også fået sin plads. 

IMG 20200421 171825

Et nyt meget moderne loungesæt har fået sin plads i havehuset - normalt ikke lige min stil, men det er praktisk til formålet. Det var billigt, og er funktionelt, og så kan jeg altid sætte mit eget præg på det, så det får et mere hyggeligt udtryk. I sofaen er kommet en pude med farver, der binder det beige, grå og lyse sammen. 

IMG 20200421 181303

På hver side af sofaen har vi et par store runde lanterner i grå flet på vægophæng, der spiller flot i farven fra de grå hynder. 

IMG 20200421 172227

På muren er der hængt et par af vores populære grønne sommerfugle  i metal. Et oliventræ er sat i en af grå kurv

IMG 20200421 181354

Glaspladen på bordet er dækket med en hvid hæklet mormor-dug for at bløde det op. På bordet pynter en pokal med pletter i luften samt et par lysestager med LED-lys i. 

Under loftet er sat to rækker LED-lyskæder med solcelle og sensor, som lyser hyggeligt ved tusmørke. De giver faktisk et ok lys om aftenen, så ser frem til at nyde en kold G&T herude om aftenen til sommer. 

I det miderste vindue hænger en fin metalpotte med kæde med hvide stedmoderblomster. Det er en udgået model, men har en tilsvarende her, hvis du mangler en hyggelig detalje til vinduet. 

IMG 20200421 181337

I den anden ende af havehuset står et hvidt hjørneskab, som jeg var heldig at få gratis. Planen er, at det skal have en gang hvid træbeskyttelse udenpå, så det kan stå ude hele året. Om sommeren tænker jeg, at bruge det til opbevaring af spil, legetøj, glas, bestik med mere, så vi lige har det ved hånden derude. Og om vinteren kunne vi bruge det som ekstra "køleskab" til grøntsager og drikkevarer.

Hjørneskabet er lidt for dybt i forhold til vinduet. Det generede mit øje, så satte et lille blondegardin op, så det er knap så synligt. Nu må vi se, om jeg kan forene mig med løsningen :-) Ellers må jeg finde på noget andet.  

IMG 20200421 181553

Her er et kig på den anden indgang til havehuset. Det gamle gasbord har set bedre dage, men tjener stadig sit formål som plantebord ved behov og pyntebord resten af tiden. Min høje madonnafigur i marmor står ude hele året sammen med årstidens blomster og en stor frostsikker kogle

På væggen hænger et af vores populære vægophæng i zink. Det har hængt ude i 2 år, og er begyndt at få lidt patina og rust. 

IMG 20200421 193722

På døren til værkstedet, der ligger ved indgangen fra terrassen, hænger en af de rustikke grå grenkranse og pynter. 

IMG 20200421 193547

Nu går jeg med tankerne om en hjemmelavet hyndeboks. Det er utroligt, så mange idéer der popper op i hovedet i øjeblikket :-)

Vi glæder os til at tage havehuset i brug og nyde hvor hyggeligt, det er blevet.

Se også vores udvalg af ting til haven og altanen

God sommer. Sammen, hver for sig. 

Hvad kan perleplader bruges til, april 2020

Vores to dejlige døtre elsker at lave perleplader! Det er en skøn aktivitet, hvor de får trænet finmotorik, og noget de kan lave sammen side om side trods aldersforskellen på 8 år. 

I vinters lavede de virkelig mange perleplader, og det har pint mig, at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge dem til. Jeg syntes, at det var synd, at de ikke blev vist frem - men hvor og hvordan? 

Her i foråret har vi brugt mere tid i haven end normalt på grund af Corona-krisen, hvor vi har tilbragt mere tid hjemme. Så kom på idéen om, at de kunne pynte ude i haven.

Pigerne elsker nemlig at pynte - jul og påske er et stort hit. Og nu har de fået en ny aktivitet ude i haven, hvor deres små kunstværker får lov at komme frem og funkle. De var så stolte, da de gik og hang perlepladerne op på sommerfuglebuskene. 

Vægskab af gammelt vindue, marts 2019

Det her gamle møgbeskidte grønne vindue har set bedre dage. Men jeg kunne lige se, at der kunne komme det fedeste vægskab ud af det. 

gammelt vindue

Vi har ikke ret meget skabsplads i køkkenet, så ville gerne have et vægskab, der samtidig ikke måtte være særlig bredt eller dybt. What to do, andet end at lave det selv. Morten lavede kassen, og jeg malede skabet med Vintage Paint Warm latte udenpå og Vintage Paint Warm cream indeni. Efterfølgende har det fået hvid og lysebrun antikvoks

skab2

Glasset var ikke meget værd, så det pillede vi ud og satte stormasket hønsenet i, der giver et råt udtryk til skabet. Til at åbne skabet med, fandt jeg en lille porcelænsknop

skab 1

Billedet er kun til inspiration. Vi laver dem ikke på bestilling, da der går for mange timer på det - og skabet i sidste ende vil blive for dyrt. Du kan se vores udvalg af andre skabe her.

Råt møder hvidt, marts 2019

Der skiftes jævnligt ud herhjemme med møbler og brugskunst. På min gamle tårnbuffet står lige nu de fede rå staldlanterner med pærer, der giver et superhyggeligt lys om aftenen. De er så smarte! Bruger hver 2 stk. AA-batterier. 

stald lille

Det er et hit, når man har børn, at de ikke soder eller bliver varme. Jeg elsker, at de giver kant til de hvide romantiske møbler med deres enkle og factory-agtige udtryk. Se udvalget af lanterner her.

Ombygning i butikken, januar 2019

Da jeg startede smukthjem.dk i 2005, boede vi i et lille parcelhus i Lejre. Pladsen blev for trang, efterhånden som firmaet voksede, og vi gik på udkig efter noget større.

Det fandt vi i Stenlille på Vestsjælland. Staldbygningen på vores gamle gård var selve grunden til, at vi købte det. Her ville jeg have butik. Der skulle bare liiiige gøres lidt ved stalden først.

I gamle dage blev stalden brugt til grise, så da vi overtog gården i 2006, var de gamle båse og trug der stadig. Der blev banket, revet og hevet ned. Skuret og skrubbet, og så kunne der blive en butik. 

stald 2 før

I starten var butikken ét stort rum med masser af lys. Der var et godt overblik over møblerne, men det blev også hurtigt "rodet" at se på, fordi der ikke var inddelte rum. De viste ting på billedet er solgt for længst - det er fra 2007. 

stald aabent

Senere hen delte vi rummene op med florlet gardinstof. Det afgrænsede rummene på en fin måde, og bevarede samtidig lyset. 

stald 3

Men. Jeg har hele tiden manglet vægge. Det er svært at banke et spejl op på et gardin. Så nu går vi all in, og bygger vægge op i stalden med gamle vinduer. Det tager en del lys, og vi fået opsat mere elektrisk lys.

Væggene var enkelte brædder i lyst fyrretræ. Det er blevet malet med fortyndet Vintage Paint kalkmaling i farven Old Beige og derefter patineret med Vintage Paint hvid antikvoks og Vintage Paint lysebrun antikvoks. Det giver et fedt vejrbidt look, så de hvide møbler får en lækker kontrastfarve. 

2019 01 23 13.38.22

Jeg ELSKER det allerede! Åh, det bliver så fedt at indrette. 

stald nu 1

50574265 2526596334041954 8243545161750020096 n

Se vores åbningsdage.

Lav din egen etager, 2019

Så er det nye år i gang! Julepynten er blevet fjernet, og nu er jeg i gang med at gøre butikken forårsklar. Jeg havde brug for en stor etager til at pynte fint på et bord. Jeg brugte to af de antikhvide opsatse samt to Provence middagstallerkener, og jeg synes, det fungerer rigtig godt. 

opsats

Jul, 2018

Der bliver julet herhjemme i neutrale farver - hvid, sølv og naturfarver. Jeg kan godt lide at kombinere gamle sjove loppefund i råt træ med grønt og feminine blonder. De gamle skøjter i træ hænger lige nu på mit vitrineskab i spisestuen.

IMG 20181213 132452 lille

Når møblerne er hvide, må pynten gerne være i en kontrastfarve.

IMG 20181213 132433 lille

Jeg elsker lyskæder, de hænger her og der og allevegne inde og ude. Mit sorte kaminspejl har fået lys på, og om aftenen ser det så hyggeligt ud henne ved madonnafiguren og lysestager i fattigmandssølv med LED-lys i. 

IMG 20181124 124954 lille

På spisebordet har jeg dekoreret et rustikt træ-fad med hvidt svensk mos, et par hvide voksæbler, to antikhvide juletræer og et par fyrfadsstager i fattigmandssølv. Jeg kan godt lide, at der er samling på pynten, så den er nem at flytte ved behov. 

IMG 20181201 150820 lille

På vores hjørneskab hænger en krans bundet af birkegrene, og her i julen har den selskab af en yndig hvid påfugl med palietter og fjer. 

IMG 20181203 163718 lille

Jesus-billeder i stuen, 2018

Der mangler lidt på væggene hist og her i stuen. I hjørnet ved sofaen hænger nu to gamle Jesus-tryk. De er ikke til salg, men du kan se vores billeder, billederammer og plakater her.

230E0FF4 CB81 48A3 8808 24E3B8B4C377 lille

Rammerne var guldfarvede, og passede ikke særlig godt ind i vores stil. Så de blev malet med Vintage Paint kalkmaling i farven Warm latte og fik efterfølgende lysebrun antikvoks og efter 30 minutter og en hurtig aftørring, fik det brun antikvoks. Overskydende voks blev tørret af til sidst. 

Øverst er et kors, der også er malet med kalkmaling, så det passer i farven. Nu holder billederne under og overkant med de cremehvide "skodder" på den anden væg. Så kan mine symmetri-øjne bedre slappe af ;-)

Luciakrone, 2018

Åh, jeg er helt forelsket i min nye luciakrone i metal! Der er så mange muligheder for at dekorere den fint.

Her er den sat ovenpå en potte med fod fyldt med mos, julekugler og vagtelæg. Selve kronen har fået viklet spansk tillandsiamos omkring den. Jeg har lavet små manchetter af rustikt gavepapir, og kommet børnevenlige LED-lys i den. 

IMG 20181205 185955 1 lille

Den lyser med sine 7 lys næsten ligeså meget som en lille lampe :-) Det er så hyggeligt her i den mørke tid. 

IMG 20181205 185932 lille

Dørpynt, 2018

Så er det ved at være jul, og jeg har i år pyntet hoveddøren med en af vores populære stjerner i metal. Metalstjernen har fået skiftevis grønt mos og hvidt pudemos på og til slut en lille sløjfe i tynd blonde.

46049008 2396018983766357 8083518142044700672 n

Metalstjernen er flot både inde og ude. Vikl eventuelt en lyskæde omkring den. Stjerne og blonde fås i begrænset antal, og kommer ikke igen.

Rundt gulvtæppe i stuen, 2018

Det er mange år siden, vi har haft løse tæpper på gulvet. Men hold nu op, hvor jeg elsker det nye runde tæppe i stuen! Oprindelig indkøbte jeg det til butikken som juletræstæppe, da det passer fint i størrelse og farver til den franske landstil.

Så mens vi venter på julen, ligger det her under sofabordet. Det passer lige i indhakket på vores u-sofa. Gulvtæppet binder ligesom hele sofahjørnet sammen nu med farverne. Den mørkegrå står flot til sofaen. Og de lyse og varme toner passer fint til vores hvide møbler og patinerede vægge.

rundt gulvtaeppe

Jeg er fan!

Grib stilen: Gulvtæppet fås lige nu på webshoppen. Hørpudebetrækket med fransk tekst forhandler jeg også. Den lille murstensform, bloklysene med LED og koglen fås ligeledes på shoppen. Jeg lever og bor jo med mine ting fra butikken :-)

Stemningsbillede sommer, 2018

Forår og sommer 2018 har indtil videre været FANTASTISK med masser af solskin.

Vores terrasse og have er forbundet af et lille hvidmalet overdækket "skur", der med sine sprossede vinduer og hvide træbrædder emmer af sommerhusstemning, særligt på denne tid af året. Jeg nyder at sidde her med familie og venner. Nyder varmen, blomsterne og selvfølgelig alle de smukke ting, som fanger øjet.

Fra min plads på terrassen har jeg et view over haven samt "gavlen" af sommerhus-skuret, hvor der lige nu står et gammelt gasbord med en stor madonna figur, en gammel zinkbalje beplantet med Dronning Ingrid pelargonier og hvid salvie, et par grå flethjerter ved vinduet og på væggen et af de skønne franske vægophæng til blomster i zink. 

madonnaoghjerter2

Jeg ønsker dig og dine en rigtig dejlig sommer. 

Renovering af soveværelset, 2017

Da den lille for nylig fik sit eget værelse, øjnede jeg en fantastisk mulighed for at renovere soveværelset igen. Desværre nåede jeg ikke at tage før-billeder, men har disse gamle billeder, fra da vi overtog huset i 2006. Væg til væg tæppe, retro tapet, mørk dør etc.

HPIM0699

Gulvet under tæppet viste sig at være pilråddent, og der var fugt i væggene. Alt blev revet ned og hevet op.

HPIM0706

Til renoveringen anno 2017 blev Malerfirmaet Steen Hansen igen hidkaldt for at fuldspartle loft og vægge. Væggene blev malet med hvid frise i sand på 3 af væggene og en lækker mørk farve på endevæggen - I love it!

2017 12 20 11.59.20

Ved fodenden af sengen har jeg fået en fed lang hvidpatineret bænk ind, til at lægge sengetæppe og tøj på. Et par gamle kufferter til yderligere opbevaring har også fået en plads under bænken. En fin kopi af bænken sælges her på webshoppen.

Det grålige skab med skoddelåge er en smukthjem.dk-kreation. Synes, det er blevet så fint. Indeni er der hylder til sengetøj m.m. Skulle du være forelsket i det, har jeg et enkelt stående, du selv kan bestemme farven på. Kontakt mig ved interesse.

Den lange hvide hylde kommer virkelig til sin ret på en mørk væg, og jeg elsker, at kunne pynte hylden efter humør og årstid - lige nu med en madonna, lysestager i fattigmandssølv, et spejl,en gammel sifonflaske, kors, englevinger og en nostalgisk gammel barneskjorte.

Som løsning på sengelamper var jeg heldig at få fat på en udgået model med skærme i fattigmandssølv. De passer perfekt ind i farve og udtryk med den mørke jernseng.

IMG 20171216 162539

At dømme ud fra indretningen kunne man ledes hen til at tro, at jeg er meget troende. Det er jeg absolut ikke :-) Men jeg har en forkærlighed for madonnaer, engle og kors, og bruger dem flittigt som dekoration overalt i hjemmet.

IMG 20171220 112247

IMG 20171220 114847 

IMG 20171220 100854

I sin tid skar vi hul i væggen ind til et gammelt fugtigt viktualerum, der ligger ved siden af soveværelset. Det blev også skrællet totalt, og gulvet blev hevet af. Dengang så det sådan ud. Ikke just et rum, man kan forestille sig, kan blive et fint påklædningsværelse - med mindre man har idéerne :-)

HPIM0704

Med en hvid bue fra et byggemarked og en masse knofedt og affugtere, er det blevet det fineste lille påklædningsværelse med skabsvæg og en gammel kommode, kaminspejl, rokokostol og en rå hylde.

IMG 20171220 141123 

IMG 20171208 122256

Vil du gerne have flere idéer til boligindretning samt besked ved udsalg? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Renovering af entréen, 2017

Entréen er uden tvivl dét rum, der bliver hurtigst slidt i et hjem som vores. Det er gennemgangsrummet til alt, og de førhen lyse sandfarvede vægge viste sig ret hurtigt ikke at være så praktiske med to børn.

Nu har det fået en ordentlig tur. Vores fantastiske maler Steen og hans lærling Andreas fra Malerfirmaet Steen Hansen i Ringsted har fuldspartlet loftet, repareret vægge og malet hele rummet i en lækker støvet grøn farve, som jeg forelskede mig i. Den er nemlig både flot og praktisk, og står den smukt til vores nymalede møbler. Alle møbler og spejle er blevet malet med Vintage Paint kalkmaling. Indretningen er et mix af gamle og nye ting i landstilen.

entrefire 

entretre

En specialfremstillet købmandsdisk, et par gamle kaminspejle, en hvid madonna, en kirkestage og et par gamle samlebøger byder velkommen i entréen. Særligt den hvide salmebog er jeg glad for. Den var min nyligt afdøde mors, og har hendes navn præget ind i bogomslaget.

For at få lidt højde har jeg foreløbig sat en skodde bag ved spejlene og hængt et stort kors på. Det kan nå at ændre sig mange gange.

 

Vi har meget lavt til loftet, så det har været en udfordring at finde et ordentligt klædeskab til entréen, der dels opfylder vores behov til opbevaring, dels ikke er for højt. Løsningen blev dette IKEA klædeskab, som min kusine ikke brugte mere. Det har fået en forvandling med kalkmaling og antikvoks. Jeg har brugt Soft linen, hvid antikvoks og lys brun antikvoks. Nu er det ikke til at se, at det er et IKEA skab.

 

I loftet havde vi før en lysekrone. Som sagt er der meget lavt til loftet, hvilket betød at vores gæster jævnligt knaldede hovedet ind i den. Jeg er bare ikke fan af de der moderne plafond loftlamper, men efter en intens søgen på nettet, faldt jeg pladask for denne i akryl fra Lampeguru.dk Den giver et helt fantastisk lys (som billedet herover desværre ikke gengiver ordentligt).

På en af væggene hænger en lang knagerække, der normalt - når jeg ikke lige laver boligbilleder - er plastret til med jakker, tasker og tørklæder. I dagens anledning er den pyntet med tøj fra JDL, en kotavle og et par store englevinger.

Nu mangler jeg bare færdiggørelsen af trappen, der skal males samt alle dørene og karmene, der skal have en tur. Og så har jeg et langtrukkent projekt med en gammel lækker sofa, der skal stå under knagerækken.

Renovering af stuen, 2016

Stuen herhjemme har været under forvandling den sidste måneds tid. Nu har vi efterhånden boet her i 10 år, så der trængte både til at blive malet og til at få nogen "nye" møbler ind. Desværre nåede jeg ikke at tage nogen nutidige før-billeder af stuen, da det (som altid) gik meget stærkt fra tanke til handling. Men jeg har nogen ældre før-billeder fra dengang, vi var i gang med at totalrenovere hele huset i 2006.

 

stuefor

Efter en masse riven ned og byggen op, kom stuen til at se således ud i 2007. Oprindelig var det en vinkelstue, men vi opsatte en væg, så jeg kunne få et kontor. Hos www.genbyg.dk fandt vi et fedt gammelt serveringsvindue, som blev sat i, så man stadig kan følge med i, hvad der foregår i stuen og vice versa :-) Desuden var det vigtigt for os, at vi trods væggen ville få lys ind i stuen.

 

 

Stuen nu

Siden da er der blevet udskiftet møbler mange gange - sådan er det jo, at have en butik på min. Man bliver jo fristet konstant :-) Og nu skulle der så ske noget nyt igen her på Fredensvej. Alle væggene i stuen er blevet malet, så de fremstår rustikke og marmorerede. Jeg synes virkelig, de giver et smukt varmt spil til de hvide møbler. Fremgangsmåden og materialeliste på malingen på væggene, finder du længere nede.

Den ene sofa er kommet væk, og i stedet har vi fået en IKEA Ektorp puf med opbevaring. Man mangler bare altid opbevaring, ikke? Med den har vi nemt og billigt fået en flytbar fodskammel, så sofa og puf kan fungere som en chaiselong. Det er et hit herhjemme. Efter nogen år med praktisk sort betræk på sofaen, er det hvide kommet frem igen. Ret satset med to livlige unger :-) Til hverdag har vi et stort hvidt sengetæppe liggende, som hurtigt kan proppes i vaskemaskinen.

Noget af det, jeg er mest glad for i stuen, er de nye "skodder" på hver side af vinduet, der adskiller stue og kontor. Det er to skabslåger fra et skab, jeg købte, der desværre viste sig at være pilråddent. Det eneste gode var derfor lågerne, og nu er de "bagbeklædning" for mine to gamle mørke lampetter. I hjørnet står min gamle gine, der er malet med kalkmaling. Se arbejdsbeskrivelsen her.

Så har vi fået et stort flot barok-spejl på endevæggen, der reflekterer dagslyset perfekt. Det havde egentlig en fed patineret beige farve, men oppe på de rustikke vægge, blev det for fesent. Så det har fået en gang Natural white kalkmaling samt efterbehandling med hvid og sort antikvoks, så det virkelig træder frem på væggen med alle sine smukke udskæringer. For husets to piger er et spejl i børnehøjde ret populært :-)

Til TV´et fandt jeg et fedt rustikt hjørneskab, der også fik en gang Vintage Paint kalkmaling og godt med slitage i malingen.

Jeg fandt de perfekte små lænestole til stuen - et par gamle rokokostole med rund ryg. Åh, de er så fine. Og lave nok til ungerne og mine korte ben :-) De fylder ikke så meget som en sofa, og er noget nemmere at rykke rundt med.

Før og efter billede af stolene.

Min søde mosters gamle tårnbuffet, som jeg for nyligt arvede, har nu fået en central plads inde i stuen. Også den er forvandlet med kalkmaling og fint tapet i lågerne. Førhen var den ret så træ-farvet.. og blå. Nu passer den så fint herhjemme, og holder da sandsynligvis 100 år mere. Det er min tipoldefar, der har lavet det i sin tid, så det er ikke bare et møbel. Den skal altid bo her hos os, og forhåbentlig vil en af vores piger have den med sig videre engang.

for buffet

Den gamle buffet har altid stået i stuen. Toppladen på skænken har været rå, patineret med turkise undertoner og nu er den Warm latte med brun og sort antikvoks. Det giver et godt spil til det hvide, og planen er også, at jeg maler vores spisebord i samme varme tone.

Ved indretningen af den "nye" stue, har jeg virkelig lagt væk på "gem væk og vis frem"-princippet. Og jeg stornyder synet af mine fineste brugsting i overvitrinen, som skiftes efter humør og årstid, mens det knap så pyntelig nu er gemt væk i tårnbuffetens skabe.

Spisebordet og stolene trænger også til en tur ny maling og ombetrækning. Men det må komme senere. Det dér med tiden, du ved ;-)

Over kaminen hænger et skønt billede med patineret motiv. Det passer virkelig godt ind i stuens nye farver.

kamin ny 

I et hjørne har jeg et smalt vitrineskab stående. I mange år har der været sort blonde i glasset, men nu er det pillet ned, så man kan se de fine sager derinde.

hjorne skab

Der mangler stadig flere ting som sofabord, hylder, billeder m.m. Det må komme lidt efterhånden.

Skab stilen

Har du forelsket dig i noget på billederne, der ikke findes til salg, så kontakt mig gerne. Måske jeg kan skaffe noget tilsvarende hjem.

Rustikke vægge i stuen, 2016

Rustikke vægge, patinerede vægge, Old world walls, Faux Painting, Rag painting. Kært barn, mange navne. Jeg har altid været fascineret af de skønne gamle vægge med grov struktur og forskellige farver. Og nu har jeg kastet mig over projekt "Rustikke vægge i stuen". Det er nemt, hurtigt, du skal kun male én gang, og bruger nærmest ingen maling ved denne malerteknik. Whats not to love? :-)

Før var væggene i stuen fint sandfarvede med hvid frise (kant). Frisen har jeg bibeholdt, da jeg synes, den indrammer de nye mørkere farver smukt. Og så bliver overgangen mellem loft og væg bare pænere.

vaeg for

Materialer:

  • Malertape
  • To forskellige farver maling
  • Pensel
  • Bomuldsklude uden syninger (Jeg brugte gamle stofbleer, klippede syningen af og delte dem i to stykker)
  • Sprayflaske med vand

Fremgangsmåde:

Først har jeg genopfrisket den hvide frise ude i kanten. Da det var tørt, satte jeg malertape, og lukkede med den hvide maling, inden jeg gik videre med de nye vægfarver.

mal kant 

Jeg blandede selv de nye farver, så jeg fik en mørkere sand og en lysegrå. For at få de douchede farver, har jeg opblandet 1/3 Taupé og 1/3 Granit i hver sin bøtte med 2/3 af den gamle væg-farve. Taupé og Granit fås i Bilka til 149,- pr. bøtte for 2,5 liter ("Vores maling"). Den gamle vægfarve har farvekoden S 1005-Y50R.

På midten af væggen lavede jeg en masse penselstrøg med begge farver. Sprayede med lidt vand, og gik i gang med at duppe malingen med kluden. Det er vigtigt at duppe, ikke smøre det rundt. Tørrer malingen hurtigt for dig, så spray lidt mere vand på. Og ellers arbejd i små arealer af gangen, så du kan nå at duppe, mens malingen er våd. Indimellem skimtes den lysere baggrundsfarve, og det kan jeg rigtig godt lide.

 klatter

Du kan bruge alle slags bomuldsklude, men vælg noget stof med samme struktur, da det er stoffet, der afgiver mønstret på væggen. Jeg har ladet nogen af vanddråberne løbe ned af væggen, da jeg synes, det giver noget lækkert til looket.

naer vaeg

Alle kan lave det her. Det er ikke spor svært. Og må jeg lige gentage igen: Du bruger næsten ingen maling! Jeg startede med at blande 2 bøtter på hver 1,25 liter. Indtil videre har jeg malet 20 m2, og der er stadig masser af maling tilbage i bøtterne.

Du kan også bruge flere farver, for at skabe mere dynamik. Jeg skulle afprøve en del forskellige farver og teknikker på én væg, før jeg blev tilfreds. Var blandt andet en tur forbi noget meget mørkt spættet med hvide klatter maling skrabet med spartel. Det blev for kontrastfyldt, da jeg havde gloet på det et par dage. Det kunne måske gå til en enkelt væg, men ikke hele stuen. Og så vil det være møgsvært at lave pænt i kanter og indhak omkring døre, vinduer og radiatorer. Så jeg er ret glad for, det nu ser sådan ud :-)

provevaeg

Følg vores Facebook-side smukthjem.dk, hvis du vil følge med, når vi laver nye ting i huset samt får spændende varer hjem til butikken.

Kærlig hilsen Pernille, smukthjem.dk

Nyeste produkter