Vintage Paint kalkmaling - Flotte forvandlinger

Går du stadig, og overvejer at gå i krig med at male dine egne gamle møbler med Vintage Paint kalkmaling? Så få inspiration fra mine søde kunders skønne forvandlinger med kalkmaling. Denne side er dedikeret særligt til dem og deres flotte kalkmaling-projekter. 

Alle melder de tilbage, hvor let og hurtigt det er at arbejde med Vintage Paint kalkmaling, og den ekstra sidegevinst med at det også er lugtfrit og miljøvenligt, er ikke sådan at kimse af. 

Her er flere før og efter billeder med kalkmalede møbler - men nogle gange er der så kort fra tanke til handling, at man glemmer førbilledet ;-) 

Arvestykke får nyt liv

Kommoden med de mange udskæringer har kunden arvet fra sine forældre. 

Med Vintage Paint Old grey har den fået et lækkert nutidigt look og med med den rå plade som kontrast, er den bare lige i øjet!

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Old grey 700 ml. 

IKEA skab i ny farve

Det hvide gamle IKEA skab trængte til en make-over. Kundens valg af farve faldt på den smukke dybblå Vintage Paint Royal blue, der sammen med det hvide som kontrast virkelig kommer til sin ret! Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Royal blue

Slagbænk i nye klæder

Vores kunde havde fået smidt denne slagbænk billigt i nakken, og ville forvandle den med Vintage Paint kalkmaling. 

Valget faldt på Vintage Paint Moss green og klar antikvoks

Med det nye fine stof har hun for få midler fået en helt ny opdateret slagbænk i en lækker farve. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Moss green 700 ml. 
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks 

Kommode og stol forvandles med kalkmaling

Der er SÅ mange muligheder for forvandlinger med vores miljøvenlige kalkmaling fra Vintage Paint. Vores kreative kunde her har malet en mørk kommode hvid og en gammel gyngestol på både træ og stof med stor succes. 

Før maling er begge møbler blevet slebet og vasket godt ned med grundrens. 

Kunden har grundet med vores fantastiske isolerende spærregrunder Vintage Paint Stain Blocker. Gyngestolen har fået to lag French grey og 2 gange klar antikvoks på stoffet. Træet på gyngestolen er malet 2 gange med Dusty green og fået 2 gange hvid antikvoks.  

Den mørke kommode har efter Stain Blocker fået to lag Natural white samt 2 gange hvid antikvoks. Husk at lade voksen tørre godt ind mellem hvert lag - gerne 1-2 døgn mellem hvert lag, og aftørre overskydende voks inden nyt lag. 

På begge møbler er der blevet mellemslebet. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Stain Blocker 700 ml. 
Shop her >> Vintage Paint Natural white 700 ml. 
Shop her >> Vintage Paint Dusty green 700 ml. 
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks 
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks 

Kalkmaling på væg

Vintage Paint kalkmaling i farven "Warm latte" er en fed grålig farve med lidt varmt i, der både spiller godt med hvidt og sort interiør. Se bare vores kundes væg her! Det er bare blevet så flot.

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm latte 2,5 liter

Kalkmaling på køleskab og køkkenlåger

Kan man male køkkenlåger med kalkmaling?

Ja.

Når køkkenet skal have en opfrisker, kan du med fordel bruge den miljøvenlige Vintage Paint kalkmaling og antikvoks som vores kunde her. 

Vask alt fedt af lågerne med grundrens og vand. Er lågerne laminat (eller meget glatte), så slib først med fint sandpapir. Vask af igen og lad gennemtørre. Det samme forarbejde skal du gøre med køleskab. 

Køkkenlågerne har fået Vintage Paint Antique green, og køleskabet har fået Vintage Paint Warm latte. Alt er efterbehandlet med klar antikvoks

For at opbygge et slidstærkt vokslag, så giv fladen 2-3 jævne lag, der hver får lov at tørre ind i minimum et døgn (gerne længere hvis muligt). Aftør overskydende voks og gentag. Vil du have et lidt mere shiny look, skal du polere voksen af. 

Andre bruger mat lak til efterbehandling. Det er en smagssag. Både voks og lak er gode til efterbehandling. Ved lak skal du dog slibe ned, male og give ny lak, hvis du får afslag i malingen (og ikke bryder dig om det patinerede look med tiden). Med voks kan du efter tid lappe med maling og give ny voks.

Antikvoks skal genbehandles med jævne mellemrum. Intervallet afhænger af, hvor meget slid/aftørring du har på dine låger. Du kan se og mærke, når det er ved at være tid.

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Antique green 700 ml. 
Shop her >> Vintage Paint Warm latte 700 ml. 
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks

Gammel skænk forvandles

Vores kunde har forvandlet en gammel skænk med Vintage Paint kalkmaling i den lækre farve Moss green

Resultatet taler for sig selv. Det er nu blevet lyst og lækkert. Og en fed kontrast med den rå topplade. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Moss green 700 ml. 

Afsyret hjørneskab får kalkmaling

Vi kender alle de gamle afsyrede hjørneskabe. Med Vintage Paint kalkmaling er det nemt at gøre det flot og brugbart igen. Her er brugt Vintage Paint Ocean blue og klar antikvoks. 

Nu er det blevet et fint barskab i stedet for. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Ocean blue 
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks

Afsyrede møbler får make-over

Kim, der har IG-profilen kbs_hamselv har istandsat et par gamle afsyrede egetræsmøbler, og gjort dem lækre, brugbare og nutidige med Vintage Paint kalkmaling Black Velvet og sort antikvoks

Det blyindfattede glas blev udskiftet til almindeligt glas og beslagene har fået en omgang spraymaling - og sikke en forandring! 

Det gamle afsyrede skab er også gået fra at være gammelt og træt til at være superfedt! 

At bevare toppladen i naturtræ giver en skøn kontrast.

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Black Velvet 700 ml. 
Shop her >> Vintage Paint sort antikvoks

Beton-look vægge med kalkmaling

Kunden her stod med hvide vægge efter en totalrenovering af sit køkken, og ønskede et beton-look i stedet.

Jeg rådede hende til at bruge sammen fremgangsmåde, som jeg brugte til vores egne vægge i stuen, og foreslog hende farverne Vintage Paint French greyVintage Paint Stone grey og Vintage Paint Soft beige. På den viste væg er der desuden brugt lidt hvid maling også. 

Alle vægge med forbindelse til køkkenbordspladen har fået mat lak for at beskytte mod vand og fedtsprøjt. 

Det er supernemt at male væggene på denne måde. Man laver bare dutter med forskellige farver maling på væggen - start med et område på 60x60 cm. Sprøjt vand på med en forstøver, og dup en fnugfri klud (viskestykke, stofble eller tshirt) i malingen. Man bruger næsten ikke noget maling på denne måde, og effekten bliver så fed. 

Vil du se vores stuevægge, kan du scrolle ned på siden her til Rustikke vægge i stuen, 2016

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint French grey 
Shop her >> Vintage Paint Stone grey
Shop her >> Vintage Paint Soft beige 
Shop her >> Vintage Paint ultramat lak

Gamle stole i nyt look

Mulighederne med vores miljøvenlige kalkmaling er mange. Her har en kunde forvandlet et par gamle trætte træstole med Vintage Paint Vintage powder og Vintage Paint Royal blue

Og wow! Hvor er de bare blevet fine. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Vintage powder 700 ml. 
Shop her >> Vintage Paint Royal blue 700 ml.

Gamle møbler får friskt pift

Nogle gange skal der bare ske noget nyt. Kunden her har forvandlet hendes gamle spisebord og stole med en frisk blå farve. Farven hedder Vintage Paint Dusty blue

Til efterbehandling har hun givet det hele klar antikvoks

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Dusty blue 
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks

Gammel servante får nyt liv

Før-billeder ser ofte lidt sjove ud :-D Tit kommer man først lige i tanke om det, når man er godt i gang. Den afsyrede servante kender de fleste af os nok. 

Kunden har med en rest fra kaffe-skabet (se længere nede på siden) malet en gammel afsyret servante. Toppladen er slebet, og efterfølgende behandlet med bi-voks. Resultatet er blevet så fint, og det lille Laundry skilt fra webshoppen hænger godt dér. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Dusty Turquiose 700 ml.

Forvandling i spisestuen med kalkmaling

Kundens spisestue var jo i virkeligheden superlækker med alt det hvide. Men hvid i hvid kan også godt hurtigt blive for ferskt, og der er Vintage Paint kalkmaling helt fantastisk at forvandle møblerne med. 

Jeg foreslog hende Vintage Paint French grey til bordplade og skab, da det giver en fed kontrast - uden at blive for skarp. 

Resultatet er blevet SÅ flot! Bordpladen har efter maling fået 2 lag Vintage Paint klar antikvoks og et afsluttende lag med Vintage Paint lysebrun antikvoks

Indholdet i vitrineskabet kommer virkelig til sin ret, når det er gråt på ydersiden og hvidt indeni. Wow, siger jeg bare! 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint French grey 700 ml. 
Shop her >> Vintage Paint Antique wax klar 
Shop her >> Vintage Paint Antique wax lysebrun

Fra mørkt til lyst med kalkmaling

Har du et gammelt mørkt kedeligt møbel, og drømmer om, at det bliver hvidt og lækkert? Så se med her.

Et gammelt nikotin- og olieplaget dækketøjsskab skulle forvandles til at lyst og lækkert møbel i min kundes hjem. Uanset hvilken maling man vælger, kan det altid være en udfordring at gå fra mørkt til lyst, når der er urenheder i træet, der kan trække ud igennem malingen. 

Jeg rådede hende derfor til at vaske skabet grundigt med grundrens. Alt nikotin og fedt skulle væk inden behandling - og så skal træet have lov at gennemtørre. Det kan virkelig ikke betale sig at sjuske med forarbejdet, fordi det vil kunne ses bagefter.

For at forhindre gennemslag af røde/gullige plamager, købte hun vores Stain blocker, der er Vintage Paints spærregrunder. 

Skabet blev efterfølgende malet med Vintage Paint Natural white, og behandlet med hvid antikvoks. Og resultatet taler vist for sig selv! 

Det er blevet et helt nyt møbel, der på grund af farven nu er mere nutidigt og lettere i udtrykket. Kunden har slebet lidt hist og her, så det har fået lidt patina. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Stain blocker 
Shop her >> Vintage Paint Natural white 700 ml.
Shop her >> Vintage Paint Antique wax hvid 

Fedt kaffe-skab

Det her er genialt! En kunde har forvandlet et helt almindeligt gammelt karlekammerskab til det fedeste kaffe-skab. 

Sådan så det ud før. 

Og med en bøtte 700 ml. Dusty Turquiose og lidt kreativitet ser det nu således ud:

Det er bare blevet så godt. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Dusty Turquiose 700 ml. 

Egetræsvitrinens forvandling

Det her er helt vildt! Det vidner blot om, hvor meget maling kan gøre ved et møbel. Det var første gang, at min kunde malede med Vintage Paint kalkmaling - og hun var vild med, hvor let det var at arbejde med. 

Hendes gamle egetræsvitrine er blevet så flot med Vintage Paint Black Velvet, klar antikvoks og sort antikvoks

Sådan så den ud før. 

image0 3

Og sådan ser det ud nu! Det er blevet et helt andet mere nutidigt møbel. 

image2 1

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Black Velvet 700 ml. 
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks 
Shop her >> Vintage Paint sort antikvoks

Skrivebord malet med kalkmaling

Min kunde har malet det fede gamle skrivebord med Vintage Paint Olive green og givet det brun antikvoks bagefter. Den farvede bordplade og skuffe giver virkelig en fed kontrast til det hvide bord. 

olive green

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Olive green 700 ml. 
Shop her >> Vintage Paint brun antikvoks

Ny vægfarve i stuen

Min kunde havde hvide vægge før i stuen, og savnede forandring og rustikhed. Valget faldt på Vintage Paint Warm latte.  

118092875 1220392908296796 1896731918718576302 n

Kunden påførte malingen i små områder, trak det derefter ud med en klud og brugte til sidst en stor spartel, så looket blev mere råt. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm latte 2,5 liter

Hjemmelavet billedevæg

Min kunde manglede en fin baggrund til hendes billedrammer, og lavede dette aflange felt med Vintage Paint Warm grey og nogle lister på væggen. Det ser så godt ud. 

105770250 698470494268538 2860313977606120683 n 1

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm grey

Rustikke vægge med kalkmaling

Min kunde ville gerne have et rustikt look på hendes vægge i køkkenet. De stod kolde og mørkegrå, og hun ville gerne have dem lysere og meget gerne med spil i farverne. 

97406815 3201498103235570 1005818028610289664 n

Hun havde håbet, at kalkmaling i én farve ville gøre tricket alene. Hvis man går efter et rustikt look á la beton, skal der enten bruges to forskellige farver kalkmaling eller laves to bøtter med maling, hvoraf den ene er fortyndet med lidt vand. 

Jeg rådede hende dog i stedet til at gøre, som jeg har gjort i min egen stue. Se resultatet på Boligsinspirationssiden - scroll ned til "Rustikke vægge i stuen, 2016". 

Metoden er supernem. Det eneste der er brugt her:

- Vintage Paint Antique sand
- Vintage Paint Stone grey
- Vandforstøver
- Klud (gammel tshirt eller stofble)
- To pensler

Hun malede først et område med Vintage Paint kalkmaling Stone grey. Lavede herefter dutter med penslen dyppet i Vintage Paint kalkmaling Antique sand. Sprøjtede med vandforstøveren og duppede med stofkluden oveni den våde maling. 

På denne måde skabes der er rustik væg, der er levende og lækker at se på. Metoden er nem og enkel, og du bruger næsten ingen maling! Det skal kun males én gang, hvor imod at der oftes skal males minimum 2 gange på traditonel facon med rulle. 

96751993 259760621814512 9095117407088803840 n

Det er blevet så fedt! Og hun er så glad. 

96806246 1093675624331918 3131026859521736704 n

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Stone grey 
Shop her >> Vintage Paint Antique sand
Shop her >> Pensel 

Gammelt Ikea-skab malet med kalkmaling

Vores piger manglede et skab til deres krea-værelse til opbevaring af diverse dimser og dutter. Faldt for det her gamle Ikea-skab med skuffer og låger. Skabet blev vasket af og efter tørring, gik jeg i gang uden at slibe først. Trælågerne havde en ludbehandling, der fungerede fint som grunder. 

IMG 20200426 122245 1

Farvevalget faldt på Vintage Paint Natural white, Vintage Paint Faded rose og Vintage Paint Deligthful plum. Nu mangler det bare at få klar antikvoks, så malingen bliver beskyttet med en usynlig hinde, der tåler aftørring og berøring. 

IMG 20200427 114632

Elsker kalkmaling! Og er især vild med den korte tørretid :-) Jeg var færdig på et par timer med skabet. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Natural white 
Shop her >> Vintage Paint Faded rose 
Shop her >> Vintage Paint Deligthful plum

Køkken malet med kalkmaling

Disse corona-dage bliver flittigt brugt rundt omkring til at få fornyet boligen hjemme og i sommerhuset. Efter en let slibning med fint sandpapir og grundig afvaskning har min kunde malet sit hvide køkken i sommerhuset med Vintage Paint kalkmaling i farven "French grey"

koekken foer susan 2

Den mørkegrå farve giver køkkenet et ekskulsivt look, og træpladen træder mere frem. Køkkenet er blevet efterbehandlet med klar antikvoks. Afhængig af slid og aftørring skal køkkenlåger vedligeholdes løbende med et lag antikvoks, der får lov at gennemhærde. 

koekken efter susan 4

Et lille vægskab blev også kalkmalet med Vintage Paint Old grey og lysebrun antikvoks

koekken efter susan 3

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint "French grey"
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks 
Shop her >> Vintage Paint "Old grey" 
Shop her >> Vintage Paint lysebrun antikvoks

Lækker disk med kalkmaling

Min kundes hvide disk har fået en opdatering med Vintage Paint kalkmaling. Hvidt er jo altid flot og neutralt. Men en velvalgt farve kan bare gøre noget helt specielt. 

Screenshot 20200331 162901

Nu træder disken virkelig i karakter, og har fået et helt andet udtryk med farven Vintage Paint French grey. Den har ikke fået antikvoks. 

Screenshot 20200331 162932 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint French grey 

Fra egetræ til lækkerhed med kalkmaling

En gammel buffet i frønnet egetræ og røde knopper har fået nyt liv med Vintage Paint kalkmaling. 

87368650 226441941717061 8597813202698371072 n

Buffetten har fået to lag Vintage Paint French grey og nye greb - virkelig flot!

87459756 2648165395457980 2565648669030219776 n

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint French grey

Gammel tårnbuffet malet med kalkmaling

Kunden var ved at opgive dette møbel.

taarnbuffet

Hun ville oprindeligt have det hvidt, men det blev ved med at slå igennem (hun kunne have brugt vores spærregrunder Stain blocker, men valgte i stedet en anden farve).  Valget faldt på Vintage Paint Warm grey og sort antikvoks

84605368 192600655147359 9101510564693147648 n

Det giver bare noget helt andet til det gamle møbel! Man lægger meget mere mærke til de fine hvide pynteting på møblet. Fed detalje med den rå plade. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm grey 
Shop her >> Vintage Paint sort antikvoks

Fra mørkt til lyst med Vintage Paint kalkmaling

Med vores spærregrunder Stain blocker får du mulighed for at gå fra mørkt til lyst. Kunden her forvandlede hendes gamle mørke spisestuestole til lyse lækre tidssvarende møbler, og det gør bare en kæmpeforskel. 

84594647 1654770081344588 2346156246563815424 n

Stolene har efter grundig afvaskning fået to lag Vintage Paint Stain blocker. Herefter har de fået 2 lag Vintage Paint Antique cream. De skal have hvid antikvoks også - det har de endnu ikke fået på efter-billedet.

86671212 658197404928963 8569934015929253888 n

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Stain blocker 
Shop her >> Vintage Paint Antique cream
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks

Møbler malet med Vintage Paint French grey

Vintage Paint kalkmaling er fantastisk, når du gerne vil have hurtige forvandlinger i hjemmet. Denne kunde har malet dette skab med Vintage Paint French grey 2 gange. Og sikke en forskel! 

skab foer

Det er vildt, at det efter kun to lag ser så godt ud! 

skab efter

Da det gik som en leg, kastede hun sig også over denne reol, der også fik et to lag Vintage Paint French grey

reol foer

Og da kalkmaling er stort set lugtfrit, er det ingen sag at male med det indendørs. Kunden har ikke givet antikvoks bagefter. 

reol efter

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint French grey 

Gammel kommode malet med kalkmaling

Fra gammel trist sort kommode til lækker nyt look! Kunden her har malet kommode med Vintage Paint Warm latte, og givet hvid antikvoks og til sidst klar antikvoks

84974322 1076595006014265 386862960074555392 n

Nye greb på skufferne og kommoden er blevet så flot. 

85231579 687819298418452 192986903677501440 n

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm latte 
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks

Lav din egen stalddør med kalkmaling

Det her er genialt! En af mine kunder har forvandlet kedelige brædder til en fed stalddør med autentisk look med Vintage Paint Chocolate brown

70190925 1229047727267155 8490405987704897536 n

Brædderne har blot fået et tyndt lag maling, og så er de blevet samlet. Et skydedørssæt på - that´s it! Du kan få et billigt og fedt skydedørssæt i Jem & Fix. Det viste skydedørssæt har kunden købt i Stark. 

66650109 430411404474064 6191745684228538368 n

Nemt, hurtigt, billigt og meget effektfuldt DIY-projekt, der giver noget rustikt til hjemmet. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Chocolate brown

Gammel rokokostol forvandles med kalkmaling

En kunde ville gerne have malet og ombetrukket en gammel rokokostol, så den blev mere nutidig og passede bedre ind i hendes hjem. 

Jeg malede den først med Vintage Paint Warm latte og derefter to lag Vintage Paint Warm cream. Til sidst fik den hvid antikvoks, nyt betræk og kantbånd. 

rokokostol

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm latte 
Shop her >> Vintage Paint Warm cream
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks

Opfriskning i butikken

Mit intermistiske pakkebord i butikken bliver brugt flittigt hver dag, når alle jeres varer skal afsted. For at være helt ærlig skulle det bare fungere, så udseendet af det har været nedprioriteret. 

Derfor har det længe set kedeligt og slidt ud. Og det er jo helt forfærdeligt, at en butik der hedder noget med "smukt", har sådan et supergrimt pakkebord :-)

Og når jeg nu selv forhandler Vintage Paint, var der sådan set ikke rigtig nogen undskyldning for ikke at male det :-) Det fede ved Vintage Paint kalkmaling er jo blandt andet, at det tørrer så hurtigt. Så jeg kunne på kort tid få det frisket op med kalkmaling, og givet det antikvoks. 

IMG 20190429 101122

Nu ser det sådan ud, og jeg er vild med det. 

IMG 20190503 151129

Pladen har fået Vintage Paint "Warm latte". Bagefter har det fået hvid antikvoks. Bagefter fik det et lag lysebrun antikvoks. Når jeg bruger to farver voks, lader jeg altid det første lag tørre ind og polerer efter, før det næste lag/farve kommer på.

Antikvoksen har fået lov at tørre ind i et døgn pr. lag, så fladen bliver endnu stærkere. Det vil engang imellem skulle have et nyt lag voks, for at bevare den slidstærke flade. 

Det gamle slidte forhæng blev udskiftet med nye. Desværre er de sidenhen udgået.

Min butiksdisk har også længe trængt til en opfriskning. Den var førhen sortmalet, og også den bliver brugt flittigt og med megen slid. Sort plade er ikke særlig praktisk, når det støver meget i sådan en gammel stald. Man kan se ALT på en sort plade. 

IMG 20190429 093747

De steder, hvor det sorte maling var løst, sleb jeg let. Og gav så pladen en omgang Vintage Paint "Warm latte", hvid og lysebrun antikvoks som på pakkebordet, så det passer sammen. Disken og pakkebordet er nemlig lige ved siden af hinanden. 

IMG 20190501 105152

Nu er det blevet lyst og lækkert. Jeg skal lige vænne mig til, at det er så lyst nu. Men er helt vild med, at jeg ikke hele tiden kan se støvkorn på pladen. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm latte 
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks
Shop her >> Vintage Paint lysebrun antikvoks

Reparation af skjold med kalkmaling

I vores bryggers har jeg malet den rå bordplade med et par fortyndede lag Vintage Paint Chocolate brown. Det er ved at være et års tid siden sidst, og i mellemtiden var der kommet en skjold på. 

Når der er råt træ nedenunder, er det super let at reparere igen. 

IMG 20190423 095309 lille

Jeg sleb let med fint sandpapir, hvor skjolden var. Når man arbjeder med fortyndet Vintage Paint på råt træ, behøver du ikke slibe hele bordpladen ned. 

IMG 20190423 100552 lille

Efter aftørring påførte jeg et nyt fortyndet lag Vintage Paint Chocolate brown med det bløde af en ren køkkensvamp. Det skulle have to lag som det oprindelige. 

IMG 20190423 102847 lille

På det første efterbillede er farven lidt lysere end det "gamle". Den farveforskel forsvinder efter påføring af antikvoks. Jeg har efterfølgende brugt lysebrun og sort antikvoks på bordpladen. Det er vigtigt, at du påfører voksen i den rækkefølge. Smører du først sort voks på, kan du risikere, at det farver for meget. Overhold tørretid mellem hvert lag voks på mindst 30 minutter, før du aftørrer og påfører den næste farve. Hvor meget vand du skal fortynde kalkmalingen med, afhænger af, hvor mørk du vil have pladen.

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Chocolate brown 
Shop her >> Vintage Paint lysebrun antikvoks 
Shop her >> Vintage Paint sort antikvoks 

Køkken malet med kalkmaling

Kan man male køkkenlåger med Vintage Paint kalkmaling? Yes, you can!

Flere af mine kunder har gjort det. Denne kunde havde tidligere et klassisk hvidt køkken. 

koekken foer 1

koekken foer 2

koekken foer 4 

koekken foer 3

Nu har det fået et gråt eksklusivt look med Vintage Paint French grey og Vintage Paint ultramat lak. Det er godt nok blevet lækkert. 

koekken efter 1

koekken efter 2

koekken efter 4

koekken efter 3

Kunden har malet lågerne indvendigt og udvendigt. Der er brugt ca. 2.5 liter Vintage Paint French grey

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint French grey
Shop her >> Vintage Paint ultramat lak

Se også længere nede på siden, hvor en anden har malet sit køkken med Vintage Paint Stone grey

Vægskab af gammelt vindue

Det her gamle møgbeskidte grønne vindue har set bedre dage. Men jeg kunne lige se, at der kunne komme det fedeste vægskab ud af det. 

gammelt vindue

Vi har ikke ret meget skabsplads i køkkenet, så ville gerne have et vægskab, der samtidig ikke måtte være særlig bredt eller dybt. What to do, andet end at lave det selv. Morten lavede kassen, og jeg malede skabet med Vintage Paint Warm latte udenpå og Vintage Paint Warm cream indeni. Efterfølgende har det fået hvid og lysebrun antikvoks

skab2

Glasset var ikke meget værd, så det pillede vi ud og satte stormasket hønsenet i, der giver et råt udtryk til skabet. Til at åbne skabet med, fandt jeg en lille porcelænsknop

skab 1

Billedet er kun til inspiration. Vi laver dem ikke på bestilling, da der går for mange timer på det - og skabet i sidste ende vil blive for dyrt. Du kan se vores udvalg af andre skabe her. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm cream 
Shop her >> Vintage Paint Warm latte 
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks
Shop her >> Vintage Paint lysebrun antikvoks

BADEVÆRELSES-MØBLER

Min kunde har fornyet sit badeværelse med Vintage Paint kalkmaling i farven Stone grey. Det drillede lidt med krakeleringer på toppladen, der formentlig har haft gammel olie i sig, der er trukket op. Hun fandt en anden bordplade, og resultatet er blevet så fint nu. 

Før billeder
bad vask foer
foer bad

Efter - wow!

bad vask
stonegrey bad
stonegrey bad 2

Det har virkelig pyntet, må man sige. Til efterbehandling har hun brugt Vintage Paint ultramat lak, der giver en beskyttende hinde. Man kan også afslutte med antikvoks, hvis man ønsker en patina. Denne skal vedligeholdes jævnligt på slidfalder. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Stone grey
Shop her >> Vintage Paint ultramat lak

RØD KOMMODE FORVANDLES 

Selvom røde møbler er på fremmarch nogle steder, foretrækker jeg stadig det lyse. Den brede lækre kommode med hele 15 (!) skuffer til opbevaring af alskens ting og sager talte ligesom til mig. Jeg forestillede mig, hvor lækker den kunne blive med Vintage Paint kalkmaling og apotekergreb. 

received 312048162754829

Først grundede jeg den med Vintage Paint Warm latte. Herefter fik den to lag med lette strøg af Vintage Paint Warm cream og til sidst et lag hvid antikvoks (to lag på toppen). Nye fede sortpatinerede apotekergreb, stencils årstal og voila! Synes, den er blevet fed. Er du vild med kommoden, er den netop sat til salg. 

hvid kommode lille

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm latte 
Shop her >> Vintage Paint Warm cream
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks

FRA LYST FYRRETRÆ TIL VEJRBIDT TRÆ

I butikken på Fredensvej 26, 4295 Stenlille har vi sat brædder op som vægge. Alt træ var før lyst fyrretræ. Jeg ville gerne have et vejrbidt look.

2019 01 23 13.38.22

Hvert enkelt bræt er malet med fortyndet Vintage Paint Old Beige, og patineret med Vintage Paint hvid antikvoks og Vintage Paint lysebrun antikvoks.

Forvandlingen er slående. Jeg kan rigtig godt lide den kontrast det "gamle" træ giver til de hvide møbler. 

stue lille Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Old Beige
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks
Shop her >> Vintage Paint lysebrun antikvoks

GAMMELT MØRKT BORD MED WARM CREAM

Dette gamle mørke bord, som kunden bruger som TV-bord har fået en forvandling med Vintage Paint Warm latte og Warm cream. Bagefter er det behandlet med Vintage Paint klar antikvoks

bord foer 1

Resultatet er blevet så fint. 

vintagepaintwarmcream1

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm cream
Shop her >> Vintage Paint Warm latte 
Shop her >> Vintage Paint lys klar antikvoks/antique wax

KØKKEN MALET MED VINTAGE PAINT KALKMALING

Der er mange, der spørger, om de kan male deres køkkenlåger med Vintage Paint kalkmaling. Det kan du! Det er vigtigt, at du fjerner alt skidt og fedt, inden du går i gang. Er det laminat, så slib lidt på lågerne og vask af med grundrens. 

Charlotte har malet hendes køkken med Vintage Paint Stone grey, og givet det Vintage Paint lysegrå antikvoks bagefter - og hold nu fast en forandring! Det er blevet et helt nyt køkken. 

koekkenfoer

Charlottes køkken er nu blevet lyst og lækkert med Vintage Paint kalkmaling. 

koekkenefter

Med hensyn til holdbarhed, så holder det stadig fint (blev malet sommer 2018, og jeg fik update ved nytår 2018). Køkkenlågerne tåler nemt almindelig aftørring. De skal ikke skrubbes med en svamp. Slidflader skal vedligeholdes indimellem med et lag nyt antikvoks. Du vil gradvist kunne se, hvornår det er tid.

Materialeliste: 

Shop her >> 2,5 liter Vintage Paint Stone grey
Shop her >> Vintage Paint lys grå antikvoks/antique wax

VÆG MALET MED KALKMALING

Sarah forvandlede en pænt kedelig hvid væg med Vintage Paint Delightful plum og Vintage Paint French lavender, hvor hun brugte min metode med vandspray og klude. Se fremgangsmåden under Boliginspiration, hvor jeg har malet hele vores stue, så det ligner gamle patinerede vægge. 

vaeg foer

vaeg efter kalkmaling

vaeg efter kalkmaling2

Resultatet taler for sig selv. Den lille skillevæg har fået en dybde og varme, der klæder rummet helt fantastisk. Væggen er ikke blevet efterbehandlet med antikvoks eller lak. Da det ikke er en væg med slid på, behøver man ikke efterbehandling. 

Den er blevet dekoreret i det ene hjørne med vores smukke stencil med blomstermotiv

Sarah brugte 700 ml. bøtter af hver maling, og der var endda maling nok tilbage til en hylde i hendes soveværelse også. Det er en gammel hvid IKEA-hylde, der fik Vintage Paint Delightful plum

hylde vintage paint delightful plum

Materialeliste: 

Shop her >> 700 ml. Vintage Paint Delightful plum
Shop her >> 700 ml. Vintage Paint French lavender
Shop her >> Stencil med blomstermotiv

GAMMELT SKAB I ROYAL BLUE

Mette havde et gammelt brunt skab, der blev malet med 2 lag Vintage Paint Royal blue - wow, det er blevet så flot! Hun har efterfølgende givet det Vintage Paint klar antikvoks/antique wax.

Hun fortæller, at det var supernemt at male med. Hun har hverken grundet eller slebet først. Kalkmaling er bare så fedt at arbejde med. 39397608 10209714202811740 2943595362897625088 n

Materialeliste: 

Shop her >> 700 ml. Vintage Paint Royal blue
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks/antique wax

GAMMEL KOMMODE I STONE GREY

Rikke kastede sig over sin gamle grimme kommode, og forvandlede den til et smukt møbel med Vintage Paint Stone grey og Vintage Paint hvid antikvoks/antique wax. Nye greb og så er den nærmest ikke til at genkende igen. 

vintagepaintstonegrey kommode1

vintagepaintstonegrey kommode

Rikke har slebet kanterne og overfladen lidt, så den ikke ser så nymalet ud. Den gamle maling får lov at komme lidt frem, og giver en lækker patineret overflade. 

vintagepaintstonegrey kommode2

Materiale liste: 

Shop her >> 700 ml. Vintage Paint Stone grey
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks

FRA STORSKRALD TIL DRIVHUS 

Stellas mand fandt denne gamle havestol sat ud til storskrald, tog den med hjem, og så fik hun straks ordnet den med Vintage Paint Moss green og Vintage Paint ultramat lak. Nu bor den i deres drivhus, og hvor ser det bare hyggeligt ud med lammeskindet. 

vintagepaintmossgreen havestol

vintagepaintmossgreen havestol2

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Moss green kalkmaling 
Shop her > 700 ml. Vintage Paint ultramat lak 

LILLE SOFABORD I STONE GREY

Louise malede sit gamle runde rokoko bord med Vintage Paint Stone grey. Derefter fik det Vintage Paint lysegrå antikvoks/antique wax, der har lagt sig som en beskyttende hinde om malingen, samt givet dybde til udskæringerne. rokoko bord foer

vintagepaintstonegrey 2

vintagepaintstonegrey3

Materiale liste: 

Shop her >> Vintage Paint Stone grey
Shop her >> Vintage Paint lysegrå antikvoks/antique wax

GAMMEL KISTE I LIGHT PETROL

Ena har haft gang i rigtig mange spændende kalkmalings-projekter med Vintage Paint. Denne gamle kiste fik Vintage Paint Light petrol og lysebrun antikvoks. gammelkistefoer1

Det pyntede godt nok. Kisten krakelerede helt af sig selv - hvilket i dette tilfælde klæder kisten, synes jeg. Det sker nogle gange, hvis der sidder gamle urenheder i træet, der trænger igennem malingen. 

vintagepaintlightpetrol
Materiale liste: 

Shop her > Vintage Paint Light petrol kalkmaling 
Shop her > Vintage Paint lysebrun antikvoks/antique wax

FRA KEDELIG KOMMODE TIL FEDT MØBEL MED LIGHT PETROL

Ena har her givet alle kanterne Vintage Paint Black velvet. Derefter har hele kommoden fået Vintage Paint Light petrol. Der er blevet slebet lidt, så de sorte kanter træder frem og giver patina. Kommoden har til slut fået Vintage Paint klar antikvoks/antique wax og Vintage Paint sort antikvoks/antique wax. kommode vintagepaintlightpetrol Rækkefølgen af voksen er vigtig, da det er nemmere at styre de farvede vokse, hvis du først har givet møblet klar voks.

Materiale liste: 

Shop her >> Vintage Paint Black velvet
Shop her >> Vintage Paint Light petrol
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks/antique wax
Shop her >> Vintage Paint sort antikvoks/antique wax

VITRINESKAB I DUSTY BLUE OG PEARL GREY

Sådanne møbler står der mange af rundt omkring i de danske hjem.

vitrineskab

Det store vitrineskab blev SÅ lækkert, efter at Ena gav det en omgang med Vintage Paint Dusty Blue og Vintage Paint Pearl grey samt hvid antikvoks

vintagepaintdustyblue

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Dusty Blue kalkmaling 
Shop her > 700 ml. Vintage Paint Pearl grey kalkmaling 
Shop her > Vintage Paint hvid antikvoks/antique wax

FRA FYRRETRÆ TIL MOSS GREEN

Min kunde Stella havde et par fyrretræsmøbler, der skulle have en makeover. Valget faldt på den lækre støvede farve Moss green fra Vintage Paint, og sikke en forvandling! 

vintagepaintmossgreen1 vintagepaintmossgreen2

Begge borde har fået 3 lag Vintage Paint Moss green og hun havde stadig lidt tilbage af den 700 ml. bøtte, hun brugte. Det er utroligt, så langt kalkmalingen rækker. Efterfølgende har møblerne fået Vintage Paint ultramat lak for en hårdfør overflade. 

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Moss green kalkmaling 
Shop her > 700 ml. Vintage Paint ultramat lak

KOMMODE MALET MED VINTAGE PAINT "BLACK VELVET"

Kunden har forvandlet en kedelig kommode til et råt og lækkert møbel med Vintage Paint Black Velvet. Der er anvendt Vintage Paint Crackle effect for at få et krakeleret look hist og her.

Kommoden har fået klar antikvoks og tilfældige strøg med hvid antikvoks

vintagepaintblackvelvet

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Black velvet kalkmaling
Shop her > 200 ml. Vintage Paint Crackle effect
Shop her > Klar antikvoks/antique wax
Shop her > Hvid antikvoks/antique wax

FORVANDLING MED VINTAGE PAINT "WARM CREAM"

Kamilla har her malet sit spisebords understel med Vintage Paint Warm cream, og efterfølgende har det malede fået hvid antikvoks. Bordpladen har også fået en lysning med hvid antikvoks. Det er godt nok blevet lækkert! vintagepaintwarmcream

Kamillas lille konsolbord har også fået en omgang Vintage Paint Warm cream og hvid antikvoks. vintagepaintwarmcream2
Kamilla har også svunget pensel på sengebordet her. Også det har fået Vintage Paint Warm cream og hvid antikvoks. 

vintagepaintwarmcream3

Materiale liste:

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Warm cream kalkmaling
Shop her > Hvid antikvoks/antique wax

BADEVÆRELSESMØBEL MALET MED VINTAGE PAINT

Denne kunde har forvandlet hendes badeværelsesmøbel med Vintage Paint Antique cream i blandet en anelse Vintage Paint Chocolate Brown og efterfølgende klar antikvoks

vintagepaintantiquecream

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Antique cream kalkmaling 
Shop her > 700 ml. Vintage Paint Chocolate brown kalkmaling
Shop her > Klar antikvoks/antique wax

IKEA KOMMODE FORVANDLES MED KALKMALING

Ok, det her er for vildt! En gammel sort IKEA kommode fik den flotteste forvandling med Vintage Paint kalkmaling. Her er førbilledet af kommoden.

ikeakommode

Og her er resultatet! Kunden har grundet heldækkende med Moss green. Da det var tørt, strøg hun let henover med Vintage tea og afsluttede med hvid antikvoks. 

vintagepaintmossgreen3

Tallene i stencil er også i Vintage Paint Vintage tea-farven

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Moss green kalkmaling
Shop her > 700 ml. Vintage Paint Vintage tea kalkmaling
Shop her > Hvid antikvoks/antique wax

STOF MALET MED KALKMALING

Denne kunde har malet en gammel smuk rokokostol med Vintage Paint French grey og massevis af hvid antikvoks for at lysne farven.

vintagepaintfrenchgrey

Både træ og stof har fået kalkmaling. Velourstoffet sugede dog rigtig meget, så mætning af stoffet anbefales inden påførelse af kalkmaling. Brug for eksempel Vintage Paint Primer & Sealer eller vælg kun at kalkmale helt glatte stoffer. 

Når du kalkmaler stof, skal du huske at give flere tynde lag antikvoks for at blødgøre stoffet, så det ikke spræker ved brug. Slib evt. let med fint sandpapir mellem hvert lag antikvoks, da stoffets fibre kan rejse sig. 

Materiale liste: 

Shop her > Vintage Paint Primer & Sealer (brug som grunder på meget sugende stof)
Shop her > 700 ml. Vintage Paint French grey kalkmaling
Shop her > Hvid antikvoks/antique wax

GAMMEL STOL MALET MED KALKMALING

Denne kunde har malet en gammel stol med Vintage Paint Natural white og behandlet med hvid antikvoks. Sædet er betrukket med et gammelt pudebetræk - virkelig sød detalje.

vintagepaintnaturalwhite 

vintagepaintnaturalwhite2

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Natural white kalkmaling
Shop her > Hvid antikvoks/antique wax

SKÆNK MALET VINTAGE PAINT "STONE GREY"

Sabine har forvandlet en kedelig skænk til et lækkert nutidigt møbel med Vintage Paint kalkmaling i farven "Stone grey". Skænken har efterfølgende fået klar antikvoks

vintagepaintstonegrey

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Stone grey kalkmaling
Shop her > Klar antikvoks/antique wax

Jeg håber, at du har fået en masse gode idéer på siden. Vil du bare i gang med at male det samme? Så bestil online, og jeg sender lynhurtigt alle hverdage kl. 11. Ofte er pakken allerede fremme dagen efter. Du er også velkommen til at hente i butikken på Fredensvej 26, 4295 Stenlille. Kontakt mig på tlf. 25 77 48 15 for aftale. 

Læs flere tips og tricks om Vintage Paint kalkmaling på vores informationsside.

Har du spørgsmål til kalkmaling, er du velkommen til at kontakte mig på info@smukthjem.dk eller via kontaktformularen, så vender jeg hurtigt tilbage.
Vil du vise dine egne kalkmalingprojekter her på siden, så send gerne billeder og farver til mig på mailen. Eneste krav er, at du har brugt Vintage Paint, da det er en inspirationsside for dette mærke.