Vintage Paint kalkmaling - flotte forvandlinger

Går du stadig, og overvejer at gå i krig med at male dine egne gamle møbler med Vintage Paint kalkmaling? Så få inspiration fra mine søde kunders skønne forvandlinger med kalkmaling. Denne side er dedikeret særligt til dem og deres flotte kalkmaling-projekter. 

Alle melder de tilbage, hvor let og hurtigt det er at arbejde med Vintage Paint kalkmaling, og den ekstra sidegevinst med at det også er lugtfrit og miljøvenligt, er ikke sådan at kimse af. 

Her er flere før og efter billeder med kalkmalede møbler - men nogle gange er der så kort fra tanke til handling, at man glemmer førbilledet ;-) 

Lav din egen stalddør med kalkmaling

Det her er genialt! En af mine kunder har forvandlet kedelige brædder til en fed stalddør med autentisk look med Vintage Paint Chocolate brown

70190925 1229047727267155 8490405987704897536 n

Brædderne har blot fået et tyndt lag maling, og så er de blevet samlet. Et skydedørssæt på - that´s it! Du kan få et billigt og fedt skydedørssæt i Jem & Fix. 

66650109 430411404474064 6191745684228538368 n

Nemt, hurtigt, billigt og meget effektfuldt DIY-projekt, der giver noget rustikt til hjemmet. 

Materialeliste: 


Shop her >> Vintage Paint Chocolate brown

Gammel rokokostol forvandles med kalkmaling

En kunde ville gerne have malet og ombetrukket en gammel rokokostol, så den blev mere nutidig og passede bedre ind i hendes hjem. 

Jeg malede den først med Vintage Paint Warm latte og derefter to lag Vintage Paint Warm cream. Til sidst fik den hvid antikvoks, nyt betræk og kantbånd. 

rokokostol

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm latte 
Shop her >> Vintage Paint Warm cream
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks

Opfriskning i butikken

Mit intermistiske pakkebord i butikken bliver brugt flittigt hver dag, når alle jeres varer skal afsted. For at være helt ærlig skulle det bare fungere, så udseendet af det har været nedprioriteret. 

Derfor har det længe set kedeligt og slidt ud. Og det er jo helt forfærdeligt, at en butik der hedder noget med "smukt", har sådan et supergrimt pakkebord :-)

Og når jeg nu selv forhandler Vintage Paint, var der sådan set ikke rigtig nogen undskyldning for ikke at male det :-) Det fede ved Vintage Paint kalkmaling er jo blandt andet, at det tørrer så hurtigt. Så jeg kunne på kort tid få det frisket op med kalkmaling, og givet det antikvoks. 

IMG 20190429 101122

Nu ser det sådan ud, og jeg er vild med det. 

IMG 20190503 151129

Pladen har fået Vintage Paint "Warm latte". Bagefter har det fået hvid antikvoks. Bagefter fik det et lag lysebrun antikvoks. Når jeg bruger to farver voks, lader jeg altid det første lag tørre ind og polerer efter, før det næste lag/farve kommer på. 

Antikvoksen har fået lov at tørre ind i et døgn pr. lag, så fladen bliver endnu stærkere. Det vil engang imellem skulle have et nyt lag voks, for at bevare den slidstærke flade. 

Det gamle slidte forhæng blev udskiftet med vores skønne Huile gardiner fra shoppen. De måtte kortes lidt af i længde og bredde, så de passede i målene. 

Min butiksdisk har også længe trængt til en opfriskning. Den var førhen sortmalet, og også den bliver brugt flittigt og med megen slid. Sort plade er ikke særlig praktisk, når det støver meget i sådan en gammel stald. Man kan se ALT på en sort plade. 

IMG 20190429 093747

De steder, hvor det sorte maling var løst, sleb jeg let. Og gav så pladen en omgang Vintage Paint "Warm latte", hvid og lysebrun antikvoks som på pakkebordet, så det passer sammen. Disken og pakkebordet er nemlig lige ved siden af hinanden. 

IMG 20190501 105152

Nu er det blevet lyst og lækkert. Jeg skal lige vænne mig til, at det er så lyst nu. Men er helt vild med, at jeg ikke hele tiden kan se støvkorn på pladen. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm latte 
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks
Shop her >> Vintage Paint lysebrun antikvoks 

Reparation af skjold med kalkmaling

I vores bryggers har jeg malet den rå bordplade med et par fortyndede lag Vintage Paint Chocolate brown. Det er ved at være et års tid siden sidst, og i mellemtiden var der kommet en skjold på. 

Når der er råt træ nedenunder, er det super let at reparere igen. 

IMG 20190423 095309 lille

Jeg sleb let med fint sandpapir, hvor skjolden var. Når man arbjeder med fortyndet Vintage Paint på råt træ, behøver du ikke slibe hele bordpladen ned. 

IMG 20190423 100552 lille

Efter aftørring påførte jeg et nyt fortyndet lag Vintage Paint Chocolate brown med det bløde af en ren køkkensvamp. Det skulle have to lag som det oprindelige. 

IMG 20190423 102847 lille

På det første efterbillede er farven lidt lysere end det "gamle". Den farveforskel forsvinder efter påføring af antikvoks. Jeg har efterfølgende brugt lysebrun og sort antikvoks på bordpladen. Det er vigtigt, at du påfører voksen i den rækkefølge. Smører du først sort voks på, kan du risikere, at det farver for meget. Overhold tørretid mellem hvert lag voks på mindst 30 minutter, før du aftørrer og påfører den næste farve.  

Hvor meget vand du skal fortynde kalkmalingen med, afhænger af, hvor mørk du vil have pladen.

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Chocolate brown 
Shop her >> Vintage Paint lysebrun antikvoks 
Shop her >> Vintage Paint sort antikvoks 

Køkken malet med kalkmaling

Kan man male køkkenlåger med Vintage Paint kalkmaling? Yes, you can!

Flere af mine kunder har gjort det. Denne kunde havde tidligere et klassisk hvidt køkken. 

koekken foer 1

koekken foer 2

koekken foer 4 

koekken foer 3

Nu har det fået et gråt eksklusivt look med Vintage Paint French grey og Vintage Paint ultramat lak. Det er godt nok blevet lækkert. 

koekken efter 1

koekken efter 2

koekken efter 4

koekken efter 3

Kunden har malet lågerne indvendigt og udvendigt. Der er brugt ca. 2.5 liter Vintage Paint French grey

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint French grey
Shop her >> Vintage Paint ultramat lak

Se også længere nede på siden, hvor en anden har malet sit køkken med Vintage Paint Stone grey

Vægskab af gammelt vindue

Det her gamle møgbeskidte grønne vindue har set bedre dage. Men jeg kunne lige se, at der kunne komme det fedeste vægskab ud af det. 

gammelt vindue

Vi har ikke ret meget skabsplads i køkkenet, så ville gerne have et vægskab, der samtidig ikke måtte være særlig bredt eller dybt. What to do, andet end at lave det selv. Morten lavede kassen, og jeg malede skabet med Vintage Paint Warm latte udenpå og Vintage Paint Warm cream indeni. Efterfølgende har det fået hvid og lysebrun antikvoks

skab2

Glasset var ikke meget værd, så det pillede vi ud og satte stormasket hønsenet i, der giver et råt udtryk til skabet. Til at åbne skabet med, fandt jeg en lille porcelænsknop

skab 1

Billedet er kun til inspiration. Vi laver dem ikke på bestilling, da der går for mange timer på det - og skabet i sidste ende vil blive for dyrt. Du kan se vores udvalg af andre skabe her. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm cream 
Shop her >> Vintage Paint Warm latte 
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks
Shop her >> Vintage Paint lysebrun antikvoks

BADEVÆRELSES-MØBLER


Min kunde har fornyet sit badeværelse med Vintage Paint kalkmaling i farven Stone grey. Det drillede lidt med krakeleringer på toppladen, der formentlig har haft gammel olie i sig, der er trukket op. Hun fandt en anden bordplade, og resultatet er blevet så fint nu. 

Før billeder
bad vask foer
foer bad

Efter - wow!

bad vask
stonegrey bad
stonegrey bad 2

Det har virkelig pyntet, må man sige. Til efterbehandling har hun brugt Vintage Paint ultramat lak, der giver en beskyttende hinde. Man kan også afslutte med antikvoks, hvis man ønsker en patina. Denne skal vedligeholdes jævnligt på slidfalder. 

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Stone grey
Shop her >> Vintage Paint ultramat lak

RØD KOMMODE FORVANDLES 

Selvom røde møbler er på fremmarch nogle steder, foretrækker jeg stadig det lyse. Den brede lækre kommode med hele 15 (!) skuffer til opbevaring af alskens ting og sager talte ligesom til mig. Jeg forestillede mig, hvor lækker den kunne blive med Vintage Paint kalkmaling og apotekergreb. 

received 312048162754829

Først grundede jeg den med Vintage Paint Warm latte. Herefter fik den to lag med lette strøg af Vintage Paint Warm cream og til sidst et lag hvid antikvoks (to lag på toppen). Nye fede sortpatinerede apotekergreb, stencils årstal og voila! Synes, den er blevet fed. Er du vild med kommoden, er den netop sat til salg. 

hvid kommode lille

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm latte 
Shop her >> Vintage Paint Warm cream
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks

FRA LYST FYRRETRÆ TIL VEJRBIDT TRÆ

I butikken på Fredensvej 26, 4295 Stenlille har vi sat brædder op som vægge. Alt træ var før lyst fyrretræ. Jeg ville gerne have et vejrbidt look.

2019 01 23 13.38.22

Hvert enkelt bræt er malet med fortyndet Vintage Paint Old Beige, og patineret med Vintage Paint hvid antikvoks og Vintage Paint lysebrun antikvoks.

Forvandlingen er slående. Jeg kan rigtig godt lide den kontrast det "gamle" træ giver til de hvide møbler. 

stue lille

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Old Beige
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks
Shop her >> Vintage Paint lysebrun antikvoks

GAMMELT MØRKT BORD MED WARM CREAM

Dette gamle mørke bord, som kunden bruger som TV-bord har fået en forvandling med Vintage Paint Warm latte og Warm cream. Bagefter er det behandlet med Vintage Paint klar antikvoks

bord foer 1

Resultatet er blevet så fint. 

vintagepaintwarmcream1

Materialeliste: 

Shop her >> Vintage Paint Warm cream
Shop her >> Vintage Paint Warm latte 
Shop her >> Vintage Paint lys klar antikvoks/antique wax

KØKKEN MALET MED VINTAGE PAINT KALKMALING

Der er mange, der spørger, om de kan male deres køkkenlåger med Vintage Paint kalkmaling. Det kan du! Det er vigtigt, at du fjerner alt skidt og fedt, inden du går i gang. Er det laminat, så slib lidt på lågerne og vask af med grundrens. 

Charlotte har malet hendes køkken med Vintage Paint Stone grey, og givet det Vintage Paint lysegrå antikvoks bagefter - og hold nu fast en forandring! Det er blevet et helt nyt køkken. 

koekkenfoer

Charlottes køkken er nu blevet lyst og lækkert med Vintage Paint kalkmaling. 

koekkenefter

Med hensyn til holdbarhed, så holder det stadig fint (blev malet sommer 2018, og jeg fik update ved nytår 2018). Køkkenlågerne tåler nemt almindelig aftørring. De skal ikke skrubbes med en svamp.

Slidflader skal vedligeholdes indimellem med et lag nyt antikvoks. Du vil gradvist kunne se, hvornår det er tid. 


Materialeliste: 

Shop her >> 2,5 liter Vintage Paint Stone grey
Shop her >> Vintage Paint lys grå antikvoks/antique wax

VÆG MALET MED KALKMALING

Sarah forvandlede en pænt kedelig hvid væg med Vintage Paint Delightful plum og Vintage Paint French lavender, hvor hun brugte min metode med vandspray og klude. Se fremgangsmåden under Boliginspiration, hvor jeg har malet hele vores stue, så det ligner gamle patinerede vægge. 

vaeg foer

vaeg efter kalkmaling

vaeg efter kalkmaling2

Resultatet taler for sig selv. Den lille skillevæg har fået en dybde og varme, der klæder rummet helt fantastisk. Væggen er ikke blevet efterbehandlet med antikvoks eller lak. Da det ikke er en væg med slid på, behøver man ikke efterbehandling. 

Den er blevet dekoreret i det ene hjørne med vores smukke stencil med blomstermotiv

Sarah brugte 700 ml. bøtter af hver maling, og der var endda maling nok tilbage til en hylde i hendes soveværelse også. Det er en gammel hvid IKEA-hylde, der fik Vintage Paint Delightful plum

hylde vintage paint delightful plum

Materialeliste: 

Shop her >> 700 ml. Vintage Paint Delightful plum
Shop her >> 700 ml. Vintage Paint French lavender
Shop her >> Stencil med blomstermotiv

GAMMELT SKAB I ROYAL BLUE 

Mette havde et gammelt brunt skab, der blev malet med 2 lag Vintage Paint Royal blue - wow, det er blevet så flot! Hun har efterfølgende givet det Vintage Paint klar antikvoks/antique wax.

Hun fortæller, at det var supernemt at male med. Hun har hverken grundet eller slebet først. Kalkmaling er bare så fedt at arbejde med. 

39397608 10209714202811740 2943595362897625088 n

Materialeliste: 

Shop her >> 700 ml. Vintage Paint Royal blue
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks/antique wax

GAMMEL KOMMODE I STONE GREY

Rikke kastede sig over sin gamle grimme kommode, og forvandlede den til et smukt møbel med Vintage Paint Stone grey og Vintage Paint hvid antikvoks/antique wax. Nye greb og så er den nærmest ikke til at genkende igen. 

vintagepaintstonegrey kommode1

vintagepaintstonegrey kommode

Rikke har slebet kanterne og overfladen lidt, så den ikke ser så nymalet ud. Den gamle maling får lov at komme lidt frem, og giver en lækker patineret overflade. 

vintagepaintstonegrey kommode2

Materiale liste: 

Shop her >> 700 ml. Vintage Paint Stone grey
Shop her >> Vintage Paint hvid antikvoks

FRA STORSKRALD TIL DRIVHUS 

Stellas mand fandt denne gamle havestol sat ud til storskrald, tog den med hjem, og så fik hun straks ordnet den med Vintage Paint Moss green og Vintage Paint ultramat lak. Nu bor den i deres drivhus, og hvor ser det bare hyggeligt ud med lammeskindet. 

vintagepaintmossgreen havestol

vintagepaintmossgreen havestol2

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Moss green kalkmaling 
Shop her > 700 ml. Vintage Paint ultramat lak 

LILLE SOFABORD I STONE GREY

Louise malede sit gamle runde rokoko bord med Vintage Paint Stone grey. Derefter fik det Vintage Paint lysegrå antikvoks/antique wax, der har lagt sig som en beskyttende hinde om malingen, samt givet dybde til udskæringerne. 

rokoko bord foer

vintagepaintstonegrey 2

vintagepaintstonegrey3

Materiale liste: 

Shop her >> Vintage Paint Stone grey
Shop her >> Vintage Paint lysegrå antikvoks/antique wax

GAMMEL KISTE I LIGHT PETROL


Ena har haft gang i rigtig mange spændende kalkmalings-projekter med Vintage Paint. Denne gamle kiste fik Vintage Paint Light petrol og lysebrun antikvoks

gammelkistefoer1

Det pyntede godt nok. Kisten krakelerede helt af sig selv - hvilket i dette tilfælde klæder kisten, synes jeg. Det sker nogle gange, hvis der sidder gamle urenheder i træet, der trænger igennem malingen. 

vintagepaintlightpetrol

Materiale liste: 

Shop her > Vintage Paint Light petrol kalkmaling 
Shop her > Vintage Paint lysebrun antikvoks/antique wax

FRA KEDELIG KOMMODE TIL FEDT MØBEL MED LIGHT PETROL

Ena har her givet alle kanterne Vintage Paint Black velvet. Derefter har hele kommoden fået Vintage Paint Light petrol. Der er blevet slebet lidt, så de sorte kanter træder frem og giver patina. Kommoden har til slut fået Vintage Paint klar antikvoks/antique wax og Vintage Paint sort antikvoks/antique wax.

kommode vintagepaintlightpetrol

Rækkefølgen af voksen er vigtig, da det er nemmere at styre de farvede vokse, hvis du først har givet møblet klar voks. 

Materiale liste: 

Shop her >> Vintage Paint Black velvet
Shop her >> Vintage Paint Light petrol
Shop her >> Vintage Paint klar antikvoks/antique wax
Shop her >> Vintage Paint sort antikvoks/antique wax

VITRINESKAB I DUSTY BLUE OG PEARL GREY

Sådanne møbler står der mange af rundt omkring i de danske hjem.

vitrineskab

Det store vitrineskab blev SÅ lækkert, efter at Ena gav det en omgang med Vintage Paint Dusty Blue og Vintage Paint Pearl grey samt hvid antikvoks

vintagepaintdustyblue

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Dusty Blue kalkmaling 
Shop her > 700 ml. Vintage Paint Pearl grey kalkmaling 
Shop her > Vintage Paint hvid antikvoks/antique wax

FRA FYRRETRÆ TIL MOSS GREEN


Min kunde Stella havde et par fyrretræsmøbler, der skulle have en makeover. Valget faldt på den lækre støvede farve Moss green fra Vintage Paint, og sikke en forvandling! 

vintagepaintmossgreen1

vintagepaintmossgreen2

Begge borde har fået 3 lag Vintage Paint Moss green og hun havde stadig lidt tilbage af den 700 ml. bøtte, hun brugte. Det er utroligt, så langt kalkmalingen rækker. Efterfølgende har møblerne fået Vintage Paint ultramat lak for en hårdfør overflade. 

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Moss green kalkmaling 
Shop her > 700 ml. Vintage Paint ultramat lak 

KOMMODE MALET MED VINTAGE PAINT "BLACK VELVET"

Kunden har forvandlet en kedelig kommode til et råt og lækkert møbel med Vintage Paint Black Velvet. Der er anvendt Vintage Paint Crackle effect for at få et krakeleret look hist og her. 

Kommoden har fået klar antikvoks og tilfældige strøg med hvid antikvoks

vintagepaintblackvelvet

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Black velvet kalkmaling
Shop her > 200 ml. Vintage Paint Crackle effect
Shop her > Klar antikvoks/antique wax
Shop her > Hvid antikvoks/antique wax

FORVANDLING MED VINTAGE PAINT "WARM CREAM"

Kamilla har her malet sit spisebords understel med Vintage Paint Warm cream, og efterfølgende har det malede fået hvid antikvoks. Bordpladen har også fået en lysning med hvid antikvoks. Det er godt nok blevet lækkert! 

vintagepaintwarmcream

Kamillas lille konsolbord har også fået en omgang Vintage Paint Warm cream og hvid antikvoks

vintagepaintwarmcream2

Kamilla har også svunget pensel på sengebordet her. Også det har fået Vintage Paint Warm cream og hvid antikvoks. 

vintagepaintwarmcream3

Materiale liste:

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Warm cream kalkmaling
Shop her > Hvid antikvoks/antique wax

BADEVÆRELSESMØBEL MALET MED VINTAGE PAINT

Denne kunde har forvandlet hendes badeværelsesmøbel med Vintage Paint Antique cream i blandet en anelse Vintage Paint Chocolate Brown og efterfølgende klar antikvoks

vintagepaintantiquecream

Materiale liste: 

Shop her > Vintage Paint Antique cream kalkmaling 
(kan bestilles hjem i 700 ml. Kontakt mig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)
Shop her > 700 ml. Vintage Paint Chocolate brown kalkmaling
Shop her > Klar antikvoks/antique wax

IKEA KOMMODE FORVANDLES MED KALKMALING


Ok, det her er for vildt! En gammel sort IKEA kommode fik den flotteste forvandling med Vintage Paint kalkmaling. Her er førbilledet af kommoden. 

ikeakommode 

Og her er resultatet! Kunden har grundet heldækkende med Moss green. Da det var tørt, strøg hun let henover med Vintage tea og afsluttede med hvid antikvoks. 

vintagepaintmossgreen3

Tallene i stencil er også i Vintage Paint Vintage tea-farven

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Moss green kalkmaling
Shop her > 700 ml. Vintage Paint Vintage tea kalkmaling
Shop her > Hvid antikvoks/antique wax

STOF MALET MED KALKMALING

Denne kunde har malet en gammel smuk rokokostol med Vintage Paint French grey og massevis af hvid antikvoks for at lysne farven. 

vintagepaintfrenchgrey

Både træ og stof har fået kalkmaling. Velourstoffet sugede dog rigtig meget, så mætning af stoffet anbefales inden påførelse af kalkmaling. Brug for eksempel Vintage Paint Primer & Sealer eller vælg kun at kalkmale helt glatte stoffer. 

Når du kalkmaler stof, skal du huske at give flere tynde lag antikvoks for at blødgøre stoffet, så det ikke spræker ved brug. Slib evt. let med fint sandpapir mellem hvert lag antikvoks, da stoffets fibre kan rejse sig. 

Materiale liste: 

Shop her > Vintage Paint Primer & Sealer (brug som grunder på meget sugende stof)
Shop her > 700 ml. Vintage Paint French grey kalkmaling
Shop her > Hvid antikvoks/antique wax

GAMMEL STOL MALET MED KALKMALING

Denne kunde har malet en gammel stol med Vintage Paint Natural white og behandlet med hvid antikvoks. Sædet er betrukket med et gammelt pudebetræk - virkelig sød detalje. 

vintagepaintnaturalwhite vintagepaintnaturalwhite2

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Natural white kalkmaling
Shop her > Hvid antikvoks/antique wax

SKÆNK MALET VINTAGE PAINT "STONE GREY"

Sabine har forvandlet en kedelig skænk til et lækkert nutidigt møbel med Vintage Paint kalkmaling i farven "Stone grey". Skænken har efterfølgende fået klar antikvoks

vintagepaintstonegrey

Materiale liste: 

Shop her > 700 ml. Vintage Paint Stone grey kalkmaling
Shop her > Klar antikvoks/antique wax


Jeg håber, at du har fået en masse gode idéer på siden. Vil du bare i gang med at male det samme? Så bestil online, og jeg sender lynhurtigt alle hverdage kl. 11. Ofte er pakken allerede fremme dagen efter. Du er også velkommen til at hente i butikken på Fredensvej 26, 4295 Stenlille. Kontakt mig på tlf. 25 77 48 15 for aftale. 

>> FRI FRAGT VED KØB FOR 400,- KALKMALING <<

shop kalk

Læs flere tips og tricks om Vintage Paint kalkmaling på vores informationsside.

Har du spørgsmål til kalkmaling, er du velkommen til at kontakte mig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller via kontaktformularen, så vender jeg hurtigt tilbage.

Vil du vise dine egne kalkmalingprojekter her på siden, så send gerne billeder og farver til mig på mailen. Eneste krav er, at du har brugt Vintage Paint, da det er en inspirationsside for dette mærke.