Boliginspiration

Søger du indretningsidéer i romantisk og rustik fransk/nordisk landstil? Så læs med her på siden. Her finder du boliginspiration fra privaten. Vi bor selvfølgelig med gamle møbler og brugkunst i den samme romantiske og rustikke landstil, som jeg sælger i butikken www.smukthjem.dk Jeg håber, at du bliver inspireret.

Stemningsbillede sommer, 2018


Forår og sommer 2018 har indtil videre været FANTASTISK med masser af solskin.

Vores terrasse og have er forbundet af et lille hvidmalet overdækket "skur", der med sine sprossede vinduer og hvide træbrædder emmer af sommerhusstemning, særligt på denne tid af året. Jeg nyder at sidde her med familie og venner. Nyder varmen, blomsterne og selvfølgelig alle de smukke ting, som fanger øjet.

Fra min plads på terrassen har jeg et view over haven samt "gavlen" af sommerhus-skuret, hvor der lige nu står et gammelt gasbord med en stor madonna figur, en gammel zinkbalje beplantet med Dronning Ingrid pelargonier og hvid salvie, et par grå flethjerter ved vinduet og på væggen et af de skønne franske vægophæng til blomster i zink. 

madonnaoghjerter2

Jeg ønsker dig og dine en rigtig dejlig sommer. 

Renovering af soveværelset, 2017

Da den lille for nylig fik sit eget værelse, øjnede jeg en fantastisk mulighed for at renovere soveværelset igen. Desværre nåede jeg ikke at tage før-billeder, men har disse gamle billeder, fra da vi overtog huset i 2006. Væg til væg tæppe, retro tapet, mørk dør etc.

HPIM0699

Gulvet under tæppet viste sig at være pilråddent, og der var fugt i væggene. Alt blev revet ned og hevet op.

HPIM0706

Til renoveringen anno 2017 blev Malerfirmaet Steen Hansen igen hidkaldt for at fuldspartle loft og vægge. Væggene blev malet med hvid frise i sand på 3 af væggene og en lækker mørk farve på endevæggen - I love it!

2017 12 20 11.59.20

Ved fodenden af sengen har jeg fået en fed lang hvidpatineret bænk ind, til at lægge sengetæppe og tøj på. Et par gamle kufferter til yderligere opbevaring har også fået en plads under bænken. En fin kopi af bænken sælges her på webshoppen.

Det grålige skab med skoddelåge er en smukthjem.dk-kreation. Synes, det er blevet så fint. Indeni er der hylder til sengetøj m.m. Skulle du være forelsket i det, har jeg et enkelt stående, du selv kan bestemme farven på. Kontakt mig ved interesse.

Den lange hvide hylde kommer virkelig til sin ret på en mørk væg, og jeg elsker, at kunne pynte hylden efter humør og årstid - lige nu med en madonna, lysestager i fattigmandssølv, et spejl,en gammel sifonflaske, kors, englevinger og en nostalgisk gammel barneskjorte. 

Som løsning på sengelamper var jeg heldig at få fat på en udgået model med skærme i fattigmandssølv. De passer perfekt ind i farve og udtryk med den mørke jernseng.

IMG 20171216 162539

At dømme ud fra indretningen kunne man ledes hen til at tro, at jeg er meget troende. Det er jeg absolut ikke :-) Men jeg har en forkærlighed for madonnaer, engle og kors, og bruger dem flittigt som dekoration overalt i hjemmet.

IMG 20171220 112247

IMG 20171220 114847 

IMG 20171220 100854

I sin tid skar vi hul i væggen ind til et gammelt fugtigt viktualerum, der ligger ved siden af soveværelset. Det blev også skrællet totalt, og gulvet blev hevet af. Dengang så det sådan ud. Ikke just et rum, man kan forestille sig, kan blive et fint påklædningsværelse - med mindre man har idéerne :-)

HPIM0704

Med en hvid bue fra et byggemarked og en masse knofedt og affugtere, er det blevet det fineste lille påklædningsværelse med skabsvæg og en gammel kommode, kaminspejl, rokokostol og en rå hylde.

IMG 20171220 141123 

IMG 20171208 122256

Vil du gerne have flere idéer til boligindretning samt besked ved udsalg? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Renovering af entréen, 2017

Entréen er uden tvivl dét rum, der bliver hurtigst slidt i et hjem som vores. Det er gennemgangsrummet til alt, og de førhen lyse sandfarvede vægge viste sig ret hurtigt ikke at være så praktiske med to børn.

Nu har det fået en ordentlig tur. Vores fantastiske maler Steen og hans lærling Andreas fra Malerfirmaet Steen Hansen i Ringsted har fuldspartlet loftet, repareret vægge og malet hele rummet i en lækker støvet grøn farve, som jeg forelskede mig i. Den er nemlig både flot og praktisk, og står den smukt til vores nymalede møbler. Alle møbler og spejle er blevet malet med Vintage Paint kalkmaling. Indretningen er et mix af gamle og nye ting i landstilen.

entrefire  entretre

En specialfremstillet købmandsdisk, et par gamle kaminspejle, en hvid madonna, en kirkestage og et par gamle samlebøger byder velkommen i entréen. Særligt den hvide salmebog er jeg glad for. Den var min nyligt afdøde mors, og har hendes navn præget ind i bogomslaget.


For at få lidt højde har jeg foreløbig sat en skodde bag ved spejlene og hængt et stort kors på. Det kan nå at ændre sig mange gange.

 

Vi har meget lavt til loftet, så det har været en udfordring at finde et ordentligt klædeskab til entréen, der dels opfylder vores behov til opbevaring, dels ikke er for højt. Løsningen blev dette IKEA klædeskab, som min kusine ikke brugte mere. Det har fået en forvandling med kalkmaling og antikvoks. Jeg har brugt Soft linen, hvid antikvoks og lys brun antikvoks. Nu er det ikke til at se, at det er et IKEA skab.

 

I loftet havde vi før en lysekrone. Som sagt er der meget lavt til loftet, hvilket betød at vores gæster jævnligt knaldede hovedet ind i den. Jeg er bare ikke fan af de der moderne plafond loftlamper, men efter en intens søgen på nettet, faldt jeg pladask for denne i akryl fra LampeGuru.dk Den giver et helt fantastisk lys (som billedet herover desværre ikke gengiver ordentligt).

På en af væggene hænger en lang knagerække, der normalt - når jeg ikke lige laver boligbilleder - er plastret til med jakker, tasker og tørklæder. I dagens anledning er den pyntet med tøj fra JDL, en kotavle og et par store englevinger.

Nu mangler jeg bare færdiggørelsen af trappen, der skal males samt alle dørene og karmene, der skal have en tur. Og så har jeg et langtrukkent projekt med en gammel lækker sofa, der skal stå under knagerækken.

Renovering af stuen, 2016

Stuen herhjemme har været under forvandling den sidste måneds tid. Nu har vi efterhånden boet her i 10 år, så der trængte både til at blive malet og til at få nogen "nye" møbler ind. Desværre nåede jeg ikke at tage nogen nutidige før-billeder af stuen, da det (som altid) gik meget stærkt fra tanke til handling. Men jeg har nogen ældre før-billeder fra dengang, vi var i gang med at totalrenovere hele huset i 2006.

  stuefor

Efter en masse riven ned og byggen op, kom stuen til at se således ud i 2007. Oprindelig var det en vinkelstue, men vi opsatte en væg, så jeg kunne få et kontor. Hos www.genbyg.dk fandt vi et fedt gammelt serveringsvindue, som blev sat i, så man stadig kan følge med i, hvad der foregår i stuen og vice versa :-) Desuden var det vigtigt for os, at vi trods væggen ville få lys ind i stuen.

 

 

Stuen nu

Siden da er der blevet udskiftet møbler mange gange - sådan er det jo, at have en butik på min. Man bliver jo fristet konstant :-) Og nu skulle der så ske noget nyt igen her på Fredensvej. Alle væggene i stuen er blevet malet, så de fremstår rustikke og marmorerede. Jeg synes virkelig, de giver et smukt varmt spil til de hvide møbler. Fremgangsmåden og materialeliste på malingen på væggene, finder du længere nede.

Den ene sofa er kommet væk, og i stedet har vi fået en IKEA Ektorp puf med opbevaring. Man mangler bare altid opbevaring, ikke? Med den har vi nemt og billigt fået en flytbar fodskammel, så sofa og puf kan fungere som en chaiselong. Det er et hit herhjemme. Efter nogen år med praktisk sort betræk på sofaen, er det hvide kommet frem igen. Ret satset med to livlige unger :-) Til hverdag har vi et stort hvidt sengetæppe liggende, som hurtigt kan proppes i vaskemaskinen.

Noget af det, jeg er mest glad for i stuen, er de nye "skodder" på hver side af vinduet, der adskiller stue og kontor. Det er to skabslåger fra et skab, jeg købte, der desværre viste sig at være pilråddent. Det eneste gode var derfor lågerne, og nu er de "bagbeklædning" for mine to gamle mørke lampetter. I hjørnet står min gamle gine, der er malet med kalkmaling. Se arbejdsbeskrivelsen her.Så har vi fået et stort flot barok-spejl på endevæggen, der reflekterer dagslyset perfekt. Det havde egentlig en fed patineret beige farve, men oppe på de rustikke vægge, blev det for fesent. Så det har fået en gang Natural white kalkmaling samt efterbehandling med hvid og sort antikvoks, så det virkelig træder frem på væggen med alle sine smukke udskæringer. For husets to piger er et spejl i børnehøjde ret populært :-)

Til TV´et fandt jeg et fedt rustikt hjørneskab, der også fik en gang Vintage Paint kalkmaling og godt med slitage i malingen.

Jeg fandt de perfekte små lænestole til stuen - et par gamle rokokostole med rund ryg. Åh, de er så fine. Og lave nok til ungerne og mine korte ben :-) De fylder ikke så meget som en sofa, og er noget nemmere at rykke rundt med.

Før og efter billede af stolene.

 

Min søde mosters gamle tårnbuffet, som jeg for nyligt arvede, har nu fået en central plads inde i stuen. Også den er forvandlet med kalkmaling og fint tapet i lågerne. Førhen var den ret så træ-farvet.. og blå. Nu passer den så fint herhjemme, og holder da sandsynligvis 100 år mere. Det er min tipoldefar, der har lavet det i sin tid, så det er ikke bare et møbel. Den skal altid bo her hos os, og forhåbentlig vil en af vores piger have den med sig videre engang. 

for buffet

  

Den gamle buffet har altid stået i stuen. Toppladen på skænken har været rå, patineret med turkise undertoner og nu er den Warm latte med brun og sort antikvoks. Det giver et godt spil til det hvide, og planen er også, at jeg maler vores spisebord i samme varme tone.

  

Ved indretningen af den "nye" stue, har jeg virkelig lagt væk på "gem væk og vis frem"-princippet. Og jeg stornyder synet af mine fineste brugsting i overvitrinen, som skiftes efter humør og årstid, mens det knap så pyntelig nu er gemt væk i tårnbuffetens skabe.

Spisebordet og stolene trænger også til en tur ny maling og ombetrækning. Men det må komme senere. Det dér med tiden, du ved ;-)

Over kaminen hænger et skønt billede med patineret motiv. Det passer virkelig godt ind i stuens nye farver.

kamin ny

I et hjørne har jeg et smalt vitrineskab stående. I mange år har der været sort blonde i glasset, men nu er det pillet ned, så man kan se de fine sager derinde.

hjorne skab

Der mangler stadig flere ting som sofabord, hylder, billeder m.m. Det må komme lidt efterhånden.

Skab stilen

Har du forelsket dig i noget på billederne, der ikke findes til salg, så kontakt mig gerne. Måske jeg kan skaffe noget tilsvarende hjem. 

Rustikke vægge i stuen, 2016

Rustikke vægge, patinerede vægge, Old world walls, Faux Painting, Rag painting. Kært barn, mange navne. Jeg har altid været fascineret af de skønne gamle vægge med grov struktur og forskellige farver. Og nu har jeg kastet mig over projekt "Rustikke vægge i stuen". Det er nemt, hurtigt, du skal kun male én gang, og bruger nærmest ingen maling ved denne malerteknik. Whats not to love? :-)

Før var væggene i stuen fint sandfarvede med hvid frise (kant). Frisen har jeg bibeholdt, da jeg synes, den indrammer de nye mørkere farver smukt. Og så bliver overgangen mellem loft og væg bare pænere.

vaeg for

   
   

Materialer:

  • Malertape

  • To forskellige farver maling

  • Pensel

  • Bomuldsklude uden syninger (Jeg brugte gamle stofbleer, klippede syningen af og delte dem i to stykker)

  • Sprayflaske med vand

Fremgangsmåde:

Først har jeg genopfrisket den hvide frise ude i kanten. Da det var tørt, satte jeg malertape, og lukkede med den hvide maling, inden jeg gik videre med de nye vægfarver.

mal kant 

Jeg blandede selv de nye farver, så jeg fik en mørkere sand og en lysegrå. For at få de douchede farver, har jeg opblandet 1/3 Taupé og 1/3 Granit i hver sin bøtte med 2/3 af den gamle væg-farve. Taupé og Granit fås i Bilka til 149,- pr. bøtte for 2,5 liter ("Vores maling"). Den gamle vægfarve har farvekoden S 1005-Y50R.

På midten af væggen lavede jeg en masse penselstrøg med begge farver. Sprayede med lidt vand, og gik i gang med at duppe malingen med kluden. Det er vigtigt at duppe, ikke smøre det rundt. Tørrer malingen hurtigt for dig, så spray lidt mere vand på. Og ellers arbejd i små arealer af gangen, så du kan nå at duppe, mens malingen er våd. Indimellem skimtes den lysere baggrundsfarve, og det kan jeg rigtig godt lide.

 klatter

Du kan bruge alle slags bomuldsklude, men vælg noget stof med samme struktur, da det er stoffet, der afgiver mønstret på væggen. Jeg har ladet nogen af vanddråberne løbe ned af væggen, da jeg synes, det giver noget lækkert til looket.

naer vaeg

Alle kan lave det her. Det er ikke spor svært. Og må jeg lige gentage igen: Du bruger næsten ingen maling! Jeg startede med at blande 2 bøtter på hver 1,25 liter. Indtil videre har jeg malet 20 m2, og der er stadig masser af maling tilbage i bøtterne. 

Du kan også bruge flere farver, for at skabe mere dynamik. Jeg skulle afprøve en del forskellige farver og teknikker på én væg, før jeg blev tilfreds. Var blandt andet en tur forbi noget meget mørkt spættet med hvide klatter maling skrabet med spartel. Det blev for kontrastfyldt, da jeg havde gloet på det et par dage. Det kunne måske gå til en enkelt væg, men ikke hele stuen. Og så vil det være møgsvært at lave pænt i kanter og indhak omkring døre, vinduer og radiatorer. Så jeg er ret glad for, det nu ser sådan ud :-)

provevaeg

Følg vores Facebook-side smukthjem.dk, hvis du vil følge med, når vi laver nye ting i huset samt får spændende varer hjem til butikken.

Kærlig hilsen Pernille, www.smukthjem.dk